Велинград - online - Контейнери за смет превземат местата за паркиране на инвалиди 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Контейнери за смет превземат местата за паркиране на инвалиди
Публикувано 2014-08-12 09:55:24 от Темпо

Все по-честа практика в синята зона за паркиране във Велинград е на местата, специално означени за автомобили на инвадили, да са поставени контейнери за смет и за разделно събиране на отпадъци. Илюстрираме този факт със снимки от синята зона на Пазара в Лъджене и на центъра на кв. Чепино. И в двата случая синята табела, която указва място за паркиране на инвалиди, е абсолютно пренебрегната от общината и фирмите, които поставят контейнерите за боклук.
По този начин хората с физически проблеми за пореден път са с нарушени права и са оставени сами да се справят със ситуацията, без да получават помощ от институциите. А отговорността е поне на три институции: на общината, която трябва да съгласува местата за контейнери с “Ето Титан” и “Екобулпак”; на общинското предприятие “Спортни имоти и пазари”, чийто служители отговарят за сините зони и не взимат никакви мерки по съществуващия проблем и на полицията, която също има правомощия по контрола на паркирането.
Във връзка с наскоро преместените 3 контейнера за смет в центъра на Чепино жители на квартала изразиха позиция, че и преди, когато са били до автобусната спирка и пред сградата на читалището, е сега да съдовете за боклуци е избрано крайно неподходящо място. Освен че сега са на единственото място, предназначено за паркиране на инвалиди, зле е избрано и разположението на контейнерите точно до паметника в прослава на героите от Балканската война. Как да ползват хората пейките около градинката, когато те са на метър от боклуците? Кой ще седне да си почине, когато ще му се наложи да усети “ароматите” на разлагащите се отпадъци? И не на последно място - как работниците от двете почистващи фирми ще събират боклуците, когато около контейнерите паркират коли и ограничават достъпа до тях?
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай