Велинград - online - Съдът отхвърли жалба срещу атракционното влакче 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Съдът отхвърли жалба срещу атракционното влакче
Публикувано 2014-08-12 09:57:52 от Темпо

С определение от 4 август 2014 г. Административен съд - Пазарджик отхвърли жалбата на “Чепино автотранспорт“ ЕООД срещу решението на Общински съвет - Велинград за движението на две атракционни влакчета. Решението бе гласувано в края на април, като бе определен маршрут на влакчетата с начална точка триъгълната градинка на бул. “Съединение“ и крайна точка парк Клептуза.

В жалбата на “Чепино автотранспорт” се твърди, че обжалваното решение е незаконосъобразно. Посочено е, че с въвеждането на нов вид транспорт - атракционни влакчета, по определеното трасе се дублира линията, по която е възложено извършването на обществен превоз на пътници и това значително ще затрудни дейността на жалбоподателя. По делото е представен договорът от 2007 г., с който общината е възложила на фирмата извършването на обществен превоз на пътници с автобусен транспорт по утвърдени транспортни схеми, една от които е Чепино - Лъджене - Каменица.
Съдът намира подадената жалба за недопустима, тъй като право на оспорване на решенията на Общинския съвет имат гражданите и организациите, чиито права, свободи или законни интереси са нарушени или застрашени от дадения административен акт. С решението на Общинския съвет според съда не се създават права и задължения, нито се засягат непосредствено законни права и интереси на жалбоподателя. С оспореното решение не се прекратява договорът за обществен превоз на пътници между общината и фирмата, нито се предвиждат изменения по отношение на правата и задълженията на страните по договора.
Съдът оставя без разглеждане жалбата на “Чепино автотранспорт” и прекратява образуваното административно дело. Но постановеното определение подлежи на обжалване пред Върховния административен съд, така че е възможно спорът да продължи пред по-високата съдебна инстанция.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води