Велинград - online - Горещ август в партийните централи - редят листите с кандидат-депутати 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Горещ август в партийните централи - редят листите с кандидат-депутати
Публикувано 2014-08-12 10:22:26 от Темпо

Най-отпускарският месец през годината ще е и най-горещ за партийните централи. На 5 август президентът Росен Плевнелиев с указ насрочи парламентарните избори за предварително договорената дата 5 октомври 2014 г. Още преди това обаче в партийните централи започна голямото редене на листи с кандидат-депутати. Предизборната треска тресе и местните структури на партиите, защото докато в столицата се води битката за водачите, то в провинцията тече не по-малко оспорваната битка за избираемо място в листите.

Във Велинград най-отдалече подготовката за предсрочните парламентарни избори започна ПП ГЕРБ, чийто членове се събраха още в средата на юли. Имената на предложените кандидати за депутати от община Велинград вече са изпратени в Изпълнителната комисия на партията и тя има последната дума да определи кой от тях и на кое място в листата ще бъде включен. Сред кандидатите са Дияна Кехайова - председател на Общински съвет - Велинград и Ваня Минкова - бивш зам.-областен управител на Пазарджик.
ДПС също вече финализира събранията на местните структури. Напълно очаквано във всички общини от област Пазарджик членовете на ДПС са номинирали за кандидат-депутат и водач на листата Делян Пеевски, така че той има всички шансове за трети пореден път да представлява своите избиратели от 13-ти Пазарджишки район. Номинации са получили още бившата спортна министърка Мариана Георгиева и досегашният депутат Сергей Кичиков от Драгиново.
БСП - Велинград ще обяви своите номинации на общинската конференция, която е насрочена за 14 август. В момента се провеждат събрания на основните организации, от които личи, че големи шансове за ново участие в червената листа с кандидати за народни представители има общинският председател на БСП и заместник-кмет на общината Георги Янчев. Ще има ли и други кандидати от Велинград е въпрос, чийто отговор се чака на 14 август с повишен интерес.
Досегашната парламентарна сила АТАКА проведе среща с обществеността във Велинград на 8 август (виж стр. 2), но на нея не бяха обсъждани имена нито на водачи, нито на редови кандидат-депутати.
Ръководствата на част от местните партии от Реформаторския блок са се събрали преди седмица, но листата на коалицията ще се подрежда след предложения от всички формации и затова още е рано да се каже как ще изглежда. Засега е факт предложението в листата да бъде общинският председател на Движение “България на гражданите” и заместник-кмет на Община Велинград Даниела Салкина.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води