Велинград - online - Плувкинята В. Драганова: ”Отивам в отбора, където се състезават Фелпс и Лохте” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Плувкинята В. Драганова: ”Отивам в отбора, където се състезават Фелпс и Лохте”
Публикувано 2014-08-19 09:13:47 от Темпо

Вангелина Драганова е състезателка на ПК “Белмекен” Велинград. През последните години е най-добрата брусистка в България. Многократна държавна шампионка за жени и девойки, два пъти вицебалканска шампионка за девойки, вицешампион на Гърция за жени, с много победи на международни турнири, участник в младежка олимпиада, три европейски и световното първенство по плуване в Барселона 2013 г. Държавна рекордьорка на 50 м бруст за жени и девойки. Майстор на спорта.

ПК “Белмекен” продължава традицията си да изпраща свои плувци със спортни стипендии в американски университети. Вече завършиха и с успех се реализираха в Америка Станимир Качаков, Иван Мадолев, Георги Попов, Гергана Ангелова, Анна Захова, Атанас Мадолев, Георги Шаламанов. Тази година Вангелина Драганова и Петя Димова отиват в Гранд Каньон Юнивърсити, Аризона. Малко преди заминаването се срещнахме с Ванглелина, която отговори на въпросите на вестник “Темпо”:
- С какви надежди и очаквания заминаваш за САЩ? Страхуваш ли се от конкуренцията там?
- САЩ са лидери в световното плуване и това се дължи в голяма степен на силното плуване в американските университети. Отборът, в който отиваме, е в първа дивизия, в която се състезават Фелпс, Лохте и много олимпийски и световни шампиони. Надявам се да продължа да се развивам само в положителна посока. Конкуренцията е много голяма, но това по никакъв начин не ме плаши. Напротив, по-важно е да имам конкуренция, защото това допълнително ме мотивира.
- Какви постижения ще преследваш по време на обучението си там?
- Целта ми е подобряване на резултатите и участие на най-големите спортни форуми. - Доволна ли си от постигнатото до момента в България? Кой успех ти е най-ценен?
- Разбира се, че съм доволна от постигнатите успехи. Всеки един медал и всяко едно добро постижение е плод на много труд, упоритост и пълна отдаденост към плуването, както от моя страна, така и от страна на моите треньори. Най-стойностните ми успехи са трите национални рекорда. Единия рекорд го поставих през 2011 г. по време на Балканските игри в Баня Лука на 50 м. бруст (50-метров басейн) за девойки старша възраст. Другите рекорди постигнах на Европейското първенство по плуване за мъже и жени през 2011 г. в Шчечин (Полша), отново на 50 м. бруст (25 м. басейн).
- Ще продължиш ли да се състезаваш от името на България?
- Да, ще плувам за родината ми. За мен е чест и гордост да плувам за България.
- Каква е ролята на двамата ти треньори от ПК “Белмекен” за израстването ти и заминаването в САЩ?
- Моите треньори Йорданка Пенина и Велчо Клешков са хората, които имат главна роля в развитието и израстването ми като състезател. Йорданка Пенина е многократна републиканска и балканска шампионка и рекордьорка по плуване, доктор. Подготвила е много шампиони и майстори на спорта. Велчо Клешков беше главен треньор на националния отбор по плуване на Оман. Те са изключителни професионалисти и прекрасни хора. През всички тези години ми помагат и окуражават, дори и в моменти на трудности не спират да ме мотивират и да вярват в мен. Те са всеотдайни и се отнасят с любов към своята работа. Сърдечно им благодаря за всичко, което са направили за мен!
- Бъдещето ти ще бъде ли свързано с плуването или предпочиташ да се реализираш в друга сфера?
- Заминавам в САЩ да уча и да тренирам. Целта ми е да продължавам да постигам успехи в спорта. Искам да благодаря на всички, които ми помагаха и ме подкрепяха, и се надявям да продължа да допринасям за спортната слава на Велинград и България.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай