Велинград - online - Със секции, списъци и плакати стартира подготовката за изборите 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Със секции, списъци и плакати стартира подготовката за изборите
Публикувано 2014-08-19 09:47:18 от Темпо

Община Велинград започна административната подготовка за предсрочните парламентарни избори на 5 октомври 2014 г. На 11 август кметът Иван Лебанов подписа заповед, с която се образуват избирателни секции във всички селища от общината. Във Велинград техният брой ще бъде 22 с възможност в навечерието на вота да бъда открити секции и в болниците и Дома за стари хора. В Драгиново секциите отново ще са 4, в Сърница и Света Петка - по 3, в Грашево и Кръстава - по две, а в останалите населени места - по една изборна секция.

На 12 август бяха определени местата, на които Общинска администрация ще обяви предварителните избирателни списъци, за да могат гражданите да направят проверка за своето име и при нужда да бъдат отстранени грешки. Пълният списък на местата, където ще бъдат сложени списъците, е на официалния сайт на общината.
На същата дата кметът издаде и задължителната заповед, с която се определят местата за поставяне на предизборни плакати и материали. По централните улици на Велинград партиите и коалициите няма да имат право да слагат плакати по дърветата, каквато е масовата практика преди избори (тази практика бе доразвита особено силно от ДПС по време на евровота, когато в пълен разрез с европейските порядки десетки крайпътни дървета бяха “украсени” с ликове на кандидати за евродепутати). По централните улици във Велинград кандидатите могат да поставят агитационни материали само върху направени за целта преместваеми съоръжения, но общината запазва и възможността отново да бъдат облепени с плакати стени като тези на Централния минерален плаж и трафопостове. Заповедта определя и едноседмичен срок след датата на изборите 5 октомври, в който партиите и коалициите са длъжни да премахнат всички предизборни материали. Де факто обаче на десетки места във Велинград все още грозно висят изпокъсани, избелели и съдрани плакати от приключилите преди 3 месеца евроизбори. Но санкции за това повтарящо се през годините закононарушение от страна на партийните централи местната власт не е наложила, въпреки кметските заповеди и правилата на Изборния кодекс.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води