Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 19.08.14 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 19.08.14
Публикувано 2014-08-19 10:02:20 от Темпо

БОГОРОДИЦА Със стрък босилек и букет “богородички” огромен брой хора влязоха в църквата “Успение Богородично” във Велинград на 15 август, за да почетат храмовия празник Голяма Богородица.


ДАНЪЦИ Поделението на Националната агенция по приходите (НАП) в Пазарджик отчете, че за последните два месеца са събрани над 2.8 милиона лева от забавени плащания на данъци и осигуровки. Сумата е влязла в хазната след проведени телефонни разговори с 839 данъчно задължени лица и лични срещи на данъчни експерти с 59 дружества от областта, натрупали задължения за над 100 000 лева.

ЯЗОВИРИ Язовир “Белмекен” е пълен на 98% и води класацията сред големите язовири на територията на нашата област, повечето от които са достигнали пълняемост над 60%. 75-те микроязовира в Пазарджишка област са пълни на 85%. Данните бяха отчетени на съвещание в Областната управа на 12 август, на което на общините бе даден срок до 30 септември да изготвят собствени програми за почистване на речните корита в рамките на населените места. С тези програми ще може да се кандидатства за финансиране пред правителствената Междуведомствена комисия.

НОИ 29 август е крайният срок, след който Националният осигурителен институт (НОИ) спира да издава удостоверения за ползване на парична помощ за профилактика и рехабилитация. Прекратяването на програмата, по която работи и филиалът във Велинград на “Специализирани болници за рехабилитация-НК”, се налага заради изчерпани средства в бюджета. Последната дата за постъпване в лечебните заведения за профилактика и рехабилитация е 12 септември 2014 г.

ОТМЯНА Новият Министерски съвет отмени постановление на предишното правителство, с което бяха отпуснати пари за ремонти в общински и държавни училища. Мотивът на управляващите е, че не достиган пари за НЗОК. Сред лишените от допълнителни средства школа е ВУИ “А. Узунов” в Ракитово.

ОСВЕЩАВАНЕ Новостоящият се параклис “Свети Власий” в близост до топлия минерален извор “Власа” в кв. Каменица ще бъде тържествено осветен на 30 август - деня на Свети Александър Невски, съобщи отец Антон Добрев. На 15 август на параклиса бе отслужен водосвет за здраве по случай празника Голяма Богородица.

БЕГЛИКА От 21 до 24 август ще се проведе вече традиционният планински фестивал за зелени идеи и устойчиво развитие “Беглика фест”. Цените на билетите са 65 лева за 3 и 75 лва за 4 дни, през които организаторите предлагат много наситена програма от концерти, лекции и новия за проявата форум, посветен на търсената социална промяна. Мотото на фестивала това лято е “Аз съм, защото ние сме”.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай