Велинград - online - Кристиан Голомеев подобри два рекорда на баща 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Кристиан Голомеев подобри два рекорда на баща
Публикувано 2014-08-26 09:14:43 от Темпо

На Европейското първенство по плуване в Берлин Кристиан Голомеев успя да подобри два български национални рекорда на своя баща - големия плувец и наш съгражданин Цветан Голомеев.
На 21 август 2014 г. Кристиан Голомеев, който от години живее, тренира и се състезава за Гърция, се класира за полуфиналите в дисциплина 100 метра свободен стил (кроул), като постигна време от 49,49 сек.
Постижението на родения през 1993 г. във Велинград Кристиан е по-добро от дългогодишния национален рекорд на България в тази дисциплина, поставен от баща му преди 26 години - 50,27 секунди. В полуфинала на Европейското първенство Кристиан Голомеев плува по-слабо и записа резултат 49.73 сек., който не му позволи влизане във финала.
На 22 август в сериите на 50 метра свободен стил - дисциплината, в която Кристиан Голомеев има най-добри постижения, той направи изключително силно плуване в своята серия. Той спечели първо място в серията с резултат 22.19 сек, изпреварвайки дори фаворита Флоран Манаду. С това постижение Кристиан Голомеев подобри националния рекорд на своя баща и на 50 метра кроул - 22.94 сек., поставен от Цветан Голомеев на 22 май 1988 г. в Антверпен. В Берлин Кристиан Голомеев достигна до финала на 50 метра свободен стил, където зае седмо място с още по-добър резултат - 22.13 сек.
Цветан Голомеев ще продължава да държи българските рекорди на 50 и 100 м кроул, защото синът му плува за Гърция. И без съмнение би се гордял, че Кристиан върви по неговия път и постига успехи.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България