Велинград - online - Купа “Сивен” отново руска, “Атлас” със златен медал 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Купа “Сивен” отново руска, “Атлас” със златен медал
Публикувано 2014-08-26 09:19:35 от Темпо

В 10 часа на 23 август в центъра на Юндола бе даден старт на 19-то състезание по изкачване с ролкови ски свободен стил за Купа “Сивен”. Проявата се организира ежегодно от фирма “Сивен”, Община Велинград и Високопланинския спортен комплекс “Белмекен”. Това лято на старта застанаха по-малък брой, но изключително силни участници от националните отбори на Русия по ски бягане и биатлон и българските ски клубове на “Атлас” - Велинград, Национална спортна академия, АСК “Александър Логистик”, “Паничище 2007” - Сапарева баня, “Рилски спортист” - Самоков, “Триатлон Екстрийм” и “Узана 2007” - Габрово.

Състезанието се провежда по различни дължини на трасето за различните възрастови групи. Мъжете преминават по цялата близо 19-километрова отсечка (18.7 км) от Юндола (1375 метра надморска височина) до базата на Белмекен (1970 метра надморска височина). Жените и юношите бягат 9 километра, а девойки, момчета, момичета и ветерани - 5 километра.
Най-интересният и оспорван старт бе при мъжете, където отново бе отбелязана пълна доминация на Русия. За трети пореден път Купа “Сивен” вдигна като победител Максим Вилегжанин, който в драматичен финал изпревари само с една стотна от секундата съотборника си Андрей Лариков, а трети остана Сергей Туришев. Времето, за което победителят при мъжете премина 19-километровото трасе, е 0.52.54 минути. Много близо до него бе постижението на известния руски ски бегач Дмитрий Ростовцев (трикратен шампион на Световното първенство по ски бягане през 2013 г.), който се състезава във възрастовата група на 22-годишните и завърши за 0.52.56 минути. При жените Купа “Сивен” спечели Ирина Хазова от Русия, следвана от Наталия Илина и българската националка Антония Григорова-Бургова от “Александър Логистик”.
Тази година най-голям успех за велинградския СК “Атлас” бе златният медал, завоюван от Даниел Бошнаков при 11-годишните. В същата група Атанас Китов се нареди на пето място, а честта да връчи медалите се падна на треньора на “Атлас” Тодор гълев. При момичетата старша възраст надеждите на велинградския клуб Цветелина Вачева и Александра Влахова заеха четвърто и пето място. На четвърто и пето място в своята възрастова група се класираха и бившите състезателки на “Атлас”, а понастоящем студентки в НСА, Васка Благоева и Белослава Неделчева. Очакваше се на старта да застане и Любомир Папарков, който пристигна на Белмекен от лагера на националния отбор в Годлево, Разложко, но бе повален от летен вирус и тази година пропусна състезанието.
Силно велинградско присъствие имаше и при ветераните, където на първо и второ място се наредиха Иван Бирников и Илия Папарков.
Наред с медалите призьорите в отделните категории получиха много предметни награди от “Сивен” и останалите спонсори на проявата. Патрон на тазгодишното състезание бе новият министър на спорта Евгения Раданова, която и преди лично е подкрепяла летния старт на ски бегачите, а сега отправи поздрав до всички участници по телефона. Състезанието уважи и кметът на Община Велинград Иван Лебанов, а голяма част от съдийската колегия също бе от бивши велинградски скиори. Състезанието бе закрито от Милош Иванчев, който благодари на бегачите и им пожела късмет и следващи срещи на Белмекен.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай