Велинград - online - Одобрена е велоалея по бул. “Съединение” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Одобрена е велоалея по бул. “Съединение”
Публикувано 2014-08-26 09:38:18 от Темпо

В предишния брой на “Темпо” разказахме за поредния случай с колоездач, ударен от автомобил на улица в централната част на Велинград, където от години се чака изграждането на велоалея. Още в деня на публикацията кметът Иван Лебанов публикува на сайта на общината становище, в което се казва: “Както сме съобщили, община Велинград е изработила и спечелила проект за ремонтни пътни работи и озеленяване по обекти по бул.”Съединение”, ул.”Братя Маврикови” и площад “Македония”, включително и направа на велоалея. На 15 Август 2014 г.
Оперативна програма “Регионално развитие“ потвърди окончателния технически проект,според който велоалеята ще бъде изградена по булевард “Съединение“ от № 46 (станцията на Тотото) до № 196 (триъгълната градинка при пешеходната зона) и ще е с подходящо осветление, с ширина 1,5 метра. Предстои обявяване в най-кратки срокове на обществена поръчка за избор на изпълнител на строителни работи.”
За въпросния спечелен проект за цялостен ремонт на централния булевард “Съединение” “Темпо” е писал многократно. Все още не е ясно кога той ще стартира и дали общината ще осигури и нужните пари за смяна на ВиК мрежата, преди да започне асфалтирането. Очаква се финансиращият орган по проекта - Оперативна програма “Регионално развитие”, да удължи сроковете за изпълнение до есента на 2015 г. Така че най-вероятно ремонт на булеварда, включително направата на велоалея, ще имаме догодина.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола