Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 26.08.14 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 26.08.14
Публикувано 2014-08-26 09:50:22 от Темпо

ПРЕЗАВЕРКА Здравната каса в Пазарджик ще работи допълнително в събота, 30 август, за да обслужи големия брой хронично болни, които чакат за презаверка на рецептурните книжки. От 8 до 13 часа ще има отворени гишета само в офиса на Здравната каса на ул. “11 август” № 2. От институцията напомнят, че рецептурните книжки трябва да бъдат презаверени в срок до датата, на която през септември хронично болните получават лекарства с т.нар. “безплатни рецепти”.


СЕСИЯ Общински съвет - Велинград ще се събере на извънредно заседание в 16.30 часа на 26 август във връзка с три решения, върнати за прегласуване. Кметът Иван Лебанов е спрял отново решението за заплатите на съветниците в частта, която предвижда обратно действие - влизане в сила на новия размер на възнагражденията от 1 януари 2014 г. Ще бъдат прегласувани и отказите на местния парламент да одобри оценката за прокарване на топлопровод за минерална вода за хотел “Деви” и да даде разрешително за минерална вода за къща за гости на ЕТ “Илия Пашов”.

БАНЯ Кремъчна баня временно не работи. Причината е изтекъл срок на договора с фирмата, която през последните 3 години взе банята под наем. Очаква се собственикът на банята “Специализирани болници за рехабилитация-НК” да проведе нова процедура.

ГАЗЬОЛ Община Велинград определи пловдивската фирма “Арена-И.Т.” ЕООД за доставчик на дизелово гориво за отопление (газьол) за общината и звената към нея през следващите 3 години. Обществената поръчка е на стойност 461 151 лева, а избраната процедура беше договаряне без обявление, при която е разгледана само една оферта.

СИН ЕЗИК Във връзка с епидемията от болестта син език през седмицата са взети кръвни проби от преживни животни на територията на цялата област с изключение на общините Пазарджик, Велинград и Септември. Резултататите от изследването още не са съобщени. Община Ракитово призова жителите си при откриване на болни или умрели животни веднага да подадават сигнал до кмета на населеното място, еколога и ветеринарния лекар.

НАЧАЛНИК Емил Алендаров е новият началник на “Охранителна полиция” във Велинград. От полицейски инспектор той оглавява групата “Охранителна полиция”, след като е натрупал полицейски стаж в Септември, Ракитово и Велинград.

ФРАНЦИЯ Рано сутринта на 20 август Представителният духов оркестър с мажоретен състав “Димитър Мечев” замина на поредното си международно турне. Музикантите и мажоретките под ръководството на Димитър Лазаров и Биляна Масларова ще се представят на фестивали във френските градове Наджак и Кармо и ще разгледат живописни кътчета от Италия и Франция.

КРИСТАЛ На 24 август се състоя среща на бивши работници в Колофонния завод “Кристал” във Велинград. Срещата бе първа по рода си и повод бивши работници и служители на различна възраст да си припомнят годините, в които “Кристал” бе едно от най-големите предприятия и даваше хляб на десетки семейства във Велинград.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води