Велинград - online - Ракитово стяга втори маратон и първи рок-фест 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Ракитово стяга втори маратон и първи рок-фест
Публикувано 2014-09-02 09:59:10 от Темпо

На 27 септември в Ракитово ще се проведе Вторият планински лекоатлетически полумаратон, чието начало бе сложено преди година. Сега организаторите са решили да направят събитието още по-атрактивно, като го съчетаят с първия по рода си в Ракитово рок-фест. Един ден сред красивата природа на Ремово и Блаца плюс една вечер с рок музика на центъра на града е наистина добра комбинация, която сигурно ще спечели фенове и подкрепа. В аванс можем да разкрием и една “тайна”: организаторите правят усилия да поканят на сцената в Ракитово не друг, а голямата звезда на “Юрая Хийп” и голям приятел на България Джон Лоутън, а ние им стискаме палци да успеят.

Преди година полумаратонът стартира на 5 октомври като събитие, посветено на годишнина от Балканската война. Тази традиция ще продължи и ще се развива. Полумаратонът ще се проведе отново в 3 дистанции: 5, 10 и 20 километра по трасета в района на Ремово - Блатца - Ракитово. За тези, които желаят да се включат, е важно да знаят, че това е един от малкото маратони без такса за участие. 5-километровата дистанция е по лек маршрут, който е подходящ за деца и ученици и затова организаторите канят и се надяват на по-масово участие от страна на училищата в Ракитово и Велинград. Поканата е и към спортните клубове, като вече е потвърдено участието на пловдивския клуб “Тракия”. Дано тази година да проявят интерес и от велинградския СК “Атлас”, който се слави с добрите си бегачи.
Организатори на полумаратона са Спортен клуб “Левски”, Община Ракитово и сдружение “Суткя” с помощта на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни със секретар Елеонора Донкова и ракитовският рок-клуб. В момента се търсят спонсори, които да подпомогнат наградния фонд, за да може всеки участник да получи грамота, а победителите - медали и купи. Ще има отличия и за най-малкият и най-възрастния маратонец.
Тодор Тодоров от СК “Левски” и Свилен Топчиев от “Суткя” споделиха за “Темпо”, че главната цел на маратона е да популяризират красотата на местностите Ремово и Блатца край Ракитово и да привлекат повече млади хора да прекарат поне един ден сред природата. Имат множество планове и идеи, като тази по същото трасе през зимния сезон да се направи състезание по ски-бягане, за което много могат да помогнат Община Велинград и кметът Иван Лебанов. На по-късен етап, ако планинският полумаратон се утвърди и привлече интереса на достатъчно силни участници, то може да прерастне в маратон с класическото трасе от 42 километра и 192 метра. Тогава маршрутът на маратона може да стига до връх Сютка и така да популяризира още една от туристическите забележителности на нашия край.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води