Велинград - online - След 67 турнета в Европа: И са най-красиви, и са най-добри! 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

След 67 турнета в Европа: И са най-красиви, и са най-добри!
Публикувано 2014-09-02 10:08:51 от Темпо

Велинградският Представителен духов оркестър с мажоретен състав “Димитър Мечев” се завърна от своето 67-мо задгранично турне. То бе осъществено във френските градове Нажак и Кармо, които се намират северно от Тулуза, по покана на дългогодишния импресарио на оркестъра Ален Бланшар. Всяка година за нашите музиканти и мажоретки валят покани за фестивали в цяла Европа, но липсата на средства пречи те да бъдат реализирани, затова е радващо, че тазгодишното турне стана факт и ще бъде запомнена като едно от най-хубавите и добре организирани.

Както след всяко европейско турне, разговаряме с диригента на оркестъра Димитър Лазаров и ръководителката на мажоретките Биляна Масларова. Те са единодушни, че още в началото на турнето, което започва на празника на град Нажак, всички са се почувствали като обичани и скъпи гости. Малките и тесни улички на града, старинните сгради, крепостната стена, замъкът на върха - всичко от XII и XII век, създават усещането, че са попаднали в средновековна приказка. Градчето има само 700 жители, но посреща хиляди туристи, привлечени от невероятната природа. Може би в това е тайната, че всеки от жителите на Нажак е гостоприемен домакин, който участва в топлото посрещане, когато нашият състав е накарал притихналото градче да се събуди и весели с изпълненията на музикантите и мажоретките от ранно утро до късна вечер. Многобройните дефилета и концерти по стръмните улици и площади не са им натежали, защото аплодисментите и радостта в очите на хората зареждат с нови сили и желание да покажат своето изкуство.
След двата дни в приказния Нажак и поканите да гостуват отново, идва ред на големия карнавал в град Кармо. Във внушителния 3-часов парад взимат участие състави от цял свят - оркестри, мажоретки, фолклорни ансамбли, циркови артисти, латинотанцьори и много впечатляващи платформи с различни сюжети. Организаторите на фастивала и импресариото остават много доволни от представянето на велинградчани и избират именно тях да закрият заключителния гала-концерт на фестивала с 30-минутна концертна програма. Въпреки умората от 3 дни непрекъснати участия, музикантите и мажоретките дават всичко от себе си и получават като оценка нестихващи аплодисменти и многобройни покани за още европейски фестивали.
Част от турнето са и незабравимите емоции от посещенията във Венеция, Милано, Монако и Монте Карло на път за Франция, плажът в Лидо ди Йезоло, красивите Любляна и Загреб на връщане към България.
Музикантите, мажоретките и техните ръководители Д. Лазаров и Б. Масларова изказват своята голяма благодарност към Община Велинград за съдействието това турне да бъде осъществено; към фирма “Премиера-257” и г-н Пламен Мавров за подкрепата с вкусни меденки и сладки; към д-р Иван Костадинов за денонощните му грижи за здравето на децата; към г-жа Мая Муртина за дизайна и шева на новите униформи в цветовете на българското знаме; към невероятните шофьори на авобуса и не на последно място към родителите за тяхната подкрепа.
“Ние сме много горди с нашите момичета и мочета от оркестъра и мажоретния състав. Отново доказахме, че когато сме единни, организирани и мобилизирани, всяко предизвикателство завършва със заслужен успех и удовлетворение”, казва г-жа Биляна Масларова.
“От професионална гледна точка оценявм изключително високо това, което постигнахме. Не случайно трима импресарио от Франция поискаха да работят с нас и получихме (засега неофициални) покани от Испания и Нажак. Винаги казвам, че ние сме един ансамбъл, в който музикантите са сърцето, а мажоретките лицето. И заедно доказваме, че имаме достойно място на всяка европейска сцена”, допълва г-н Димитър Лазаров.
А девизът на нашите музиканти и мажоретки, измислен не от тях самите, а от организаторите на фестивали в десетки градове, не случайно е: “И са най-красиви, и са най-добри!”
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай