Велинград - online - Съветниците заседаваха извънредно 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Съветниците заседаваха извънредно
Публикувано 2014-09-02 10:18:39 от Темпо

И този август се наложи Общинският съвет във Велинград да прекъсне отпуската си и да заседава извънредно по три решения от юлската сесия, върнати от кмета Иван Лебанов.
На 26 август в малката зала на общината се събраха 19 съветници, които очаквано потвърдиха решението за по-висок размер на месечните възнаграждения - максимално разрешените по закон 70% от заплатата на служителите в Общинска аминистрация.
Кметът бе оспорил текста, според който новите заплати на съветниците ще са в сила със задна дата, прилагайки юридическо становище на кантората на адвокат Иван Груйкин. Според съветника Йордан Аршинков въпросното становище показва “как дяволът чете Евангелието”, а решението на Общинския съвет е “изрядно отвсякъде”. Дияна Кехайова също настоя за потвърждаване на оспореното решение, като изтъкна, че Велинград е прецедент в цялата страна по отношение на това, че вече осми месец съветниците не са получили никакви заплати и командировъчни от началото на 2014 г. С пълно единодушие решението бе потвърдено.
Съветниците отмениха оспореното решение, с което отказаха да гласуват цената за прокаран вече топлопровод за минерална вода на хотел “Деви”. Цената се очаква да бъде гласувана на сесията през септември.
Отново обаче бе отхвърлено искането на ЕТ “Дани - Илия Пашов” за ползване на минерална вода за къща за гости. Според Георги Николов общината трябва да има стратегия за ползването на това природно богатство, а не да се раздава на частници. Д. Кехайова съобщи, че има жалба, че г-н Пашов е ползвал незаконно минерална вода, за което обаче няма санкция от страна на общината. След отказа на съветниците г-н Пашов избухна, че иска да развива туризъм и си плаща данъците, а вместо това общината го спира.
Гласувано бе решение за подписване на записна заповед за сумата от 43 345 лева по договора между общината и ДФ “Земеделие”, сключен по проекта за поставяне на информационни табели за минералните води и закупуване на оборудване на Туристическия информационен център. Сумата е за обезпечаване на авансовото плащане по проекта.
Съветниците се запознаха с изводите от доклада за оценка на въздействието върху околната среда във връзка с намеренията на пловдивската фирма “Ресурс-1” за добив на волфрамови руди край Кръстава и със становището на кмета Иван Лебанов по същия проблем. На този етап Общинският съвет, който неколкократно вече е заявявал в декларации отрицателно становище по инвестиционното предложение, не взе никакво решение, защото се изчаква процедурата по ОВОС. Дияна Кехайова призова съветниците и всички граждански и неправителствени организации във Велинград да изразят своите позиции в писмени становища и да вземат активно участие в предстоящото обществено обсъждане, чиято дата все още не е определена.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай