Велинград - online - Съветниците заседаваха извънредно 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Съветниците заседаваха извънредно
Публикувано 2014-09-02 10:18:39 от Темпо

И този август се наложи Общинският съвет във Велинград да прекъсне отпуската си и да заседава извънредно по три решения от юлската сесия, върнати от кмета Иван Лебанов.
На 26 август в малката зала на общината се събраха 19 съветници, които очаквано потвърдиха решението за по-висок размер на месечните възнаграждения - максимално разрешените по закон 70% от заплатата на служителите в Общинска аминистрация.
Кметът бе оспорил текста, според който новите заплати на съветниците ще са в сила със задна дата, прилагайки юридическо становище на кантората на адвокат Иван Груйкин. Според съветника Йордан Аршинков въпросното становище показва “как дяволът чете Евангелието”, а решението на Общинския съвет е “изрядно отвсякъде”. Дияна Кехайова също настоя за потвърждаване на оспореното решение, като изтъкна, че Велинград е прецедент в цялата страна по отношение на това, че вече осми месец съветниците не са получили никакви заплати и командировъчни от началото на 2014 г. С пълно единодушие решението бе потвърдено.
Съветниците отмениха оспореното решение, с което отказаха да гласуват цената за прокаран вече топлопровод за минерална вода на хотел “Деви”. Цената се очаква да бъде гласувана на сесията през септември.
Отново обаче бе отхвърлено искането на ЕТ “Дани - Илия Пашов” за ползване на минерална вода за къща за гости. Според Георги Николов общината трябва да има стратегия за ползването на това природно богатство, а не да се раздава на частници. Д. Кехайова съобщи, че има жалба, че г-н Пашов е ползвал незаконно минерална вода, за което обаче няма санкция от страна на общината. След отказа на съветниците г-н Пашов избухна, че иска да развива туризъм и си плаща данъците, а вместо това общината го спира.
Гласувано бе решение за подписване на записна заповед за сумата от 43 345 лева по договора между общината и ДФ “Земеделие”, сключен по проекта за поставяне на информационни табели за минералните води и закупуване на оборудване на Туристическия информационен център. Сумата е за обезпечаване на авансовото плащане по проекта.
Съветниците се запознаха с изводите от доклада за оценка на въздействието върху околната среда във връзка с намеренията на пловдивската фирма “Ресурс-1” за добив на волфрамови руди край Кръстава и със становището на кмета Иван Лебанов по същия проблем. На този етап Общинският съвет, който неколкократно вече е заявявал в декларации отрицателно становище по инвестиционното предложение, не взе никакво решение, защото се изчаква процедурата по ОВОС. Дияна Кехайова призова съветниците и всички граждански и неправителствени организации във Велинград да изразят своите позиции в писмени становища и да вземат активно участие в предстоящото обществено обсъждане, чиято дата все още не е определена.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай