Велинград - online - Възпитаник на Помощното училище ще участва в “Спешъл Олимпикс” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Възпитаник на Помощното училище ще участва в “Спешъл Олимпикс”
Публикувано 2014-09-09 09:56:47 от Темпо

Орхан Калдаръмов, десетокласник от Помощното училище “Драган Манчов” във Велинград, тази седмица ще вземе участие в Международните летни игри “Спешъл Олимпикс”. Игрите са за хора с интелектуални затруднения и техен домакин ще бъде белгийският град Антверпен.

На 5 септември в малката зала на общината се състоя официалното изпращане на Орхан Калдаръмов. Преподаватели от ПУ “Др. Манчов” разказаха за работата в училището и подчертаха, че се гордеят с постиженията на своите възпитаници във всички области. Децата със специални образователни потребности са като звездите - трябва да уловим тяхната светлина и да им дадем своята подкрепа. ПУ “Др. Манчов” от години работи по много проекти, за да даде възможност да се проявят талантите и възможностите на всяко дете.
Кметът Иван Лебанов пожела на Орхан да не се притеснява, когато застане на старта в Антверпен и да постигне, колкото може, защото по-важното във всяко спортно състезание е участието. Изпълняващият длъжността председател на Общинския съвет Александър Гагов заяви от името на съветниците, че винаги ще помагат на спорта.
Орхан Калдаръмов започва да се състезава през 2008 г., а първите му успехи са на национално състезание по бадмингтон. Занимава се с футбол и лека атлетика, включва се в различни училищни проекти. През февруари бе един от тримата номинирани за участие в “Спешъл Олимпикс”, а зам.-кметът Исмет Бабучи изтегли неговото име. За стартовете в Антверпен смята, че ще променят живота му, защото ще го направят по-смел и по-уверен в собствените си сили. Нека още веднъж да му пожелаем успех!
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай