Велинград - online - Сечта в горите вече с табели и отворен регистър 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Сечта в горите вече с табели и отворен регистър
Публикувано 2014-09-09 10:06:50 от Темпо

От 2 септември 2014 г. всеки, който желае, може да провери за кои горски територии и на чие име (физическо или юридическо лице) са издадени позволителни за сеч. Нововъведението дава възможност чрез официалната интернет страница на Изпълнителна агенция по горите да бъде проверено регламентирана ли е сечта в определена горска територия. В реално време могат да се проверят издадените позволителни и сечите, които ще се извършват в дадена гора.
За сечищата, в които сечта е приключила, може да се провери колко и каква е добитата дървесина. Досега документите бяха видими само за тези, които имат достъп до системата, но вече са достъпни за всеки. От ИАГ смятат, че това е една от мерките, с която ще се постигне подобряване на управлението и контрола върху дейностите в горите, по-голяма публичност и прозрачност.
В същата посока е и заповедта на изпълнителния директор на ИАГ инж. Тони Кръстев, с която се утвърждават нови образци на табели за обозначаване на горските територии, в които се извършва добив на дървесина. Според новите разпоредби преди започване на сечта екземпляр от обозначителната табела трябва да получи и кметът на населеното място, в землището на което ще се добива дървесината. Отговорни за това са лицата, на чието име е издадено позволително за сеч. Обозначителни табели с информация кой извършва сечта задължително ще се поставят на горските пътища и туристически пътеки, минаващи през обекта. Заповедта влиза в сила от 15 септември 2014 г.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води