Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 09.09.14 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 09.09.14
Публикувано 2014-09-09 10:36:35 от Темпо

СЪЕДИНИНИЕ Празникът на Съединението 6 септември бе отбелязан пред сградата на община Велинград с издигане на българското знаме и слово, произнесено от зам.-кмета Георги Янчев. Малкият брой общински съветници и граждани почувстваха духа на празника благодарение на българските песни, изпълнени от възпитаниците на музикална школа “Звънче” Анджелина Денчева (на снимката), Калина Деспотска и Цветина Вачева.


СМЯНА За пореден път при смяната на властта бе извършена и смяна на директора на Държавното горско стопанство “Алабак” във Велинград. През седмицата от поста бе освободен Гено Пеев, а на директорското място се завърна Слави Василев.

ТРАПЕЗАРИЯ От 1 октомври до 31 декември Община Велинград отново ще разкрие обществена трапезария в подкрепа на най-уязвимите групи - хора с доходи под минималните, самотно живеещи възрастни, хора с тежки физически увреждания и др. Трапезарията ще работи по проект на Министерството на социалните грижи. Отговарящите на условията могат да подават молби от 8 до 26 септември 2014 г. в деловодството на общината.

ЮНДОЛА Съборът на Юндола на 7 септември събра и голям брой кандидат-депутатиот различни политически сили. Поздрав към присъстващите отправи Янаки Стоилов от БСП. Както всяка година, дошлите на събора се веселиха с певеца Янко Неделчев, “мазни борби”, десетки сергии, скари и люлки.

ФОНТАН От началото на септември Велинград посреща своите гости с нов фонтан на кръговото кръстовище на входа на града. Фонтанът е изграден от беловската фирма “Малея” по поръчка на община Велинград.

ЗАМЕСТНИК До 10 октомври Александър Гагов ще изпълнява функциите на председател на Общински съвет - Велинград, но без трудов договор. Той ще замества Дияна Кехайова, която е в отпуск като кандидат-депутат.

ДИПЛОМ Гражданският институт и Българската асоциация на работодателите в областта на културата наградиха Община Велинград с диплом за успешно участие в номинациите за годишните награди “Прокултура 2014”. Дипломът се присъжда за съпричастност към развитието на достъпа на млади хора до културата.

НАВОДНЕНИЯ Комисия по превенция на наводненията ще бъде сформирана в Общинска администрация Велинград, съобщи общинският пресцентър. Екипи ще следят за повишаване нивата на реките и речните корита, ще бъде създадена и организация за въвеждане на общински планове за действия при бедствие.

ТЕАТЪР Актьорът Павел Попандов ще е звездата в комедията “Слънчевите момчета” на Нийл Саймън, която ще видим на сцената на читалище “Отец Паисий” във Велинград на 11 септември от 19 часа. Постановката е на Драматичен театър - Кърджали.

ИСПАНИЯ Дорковският фолклорен ансамбъл “Овчарска песен” се завърна от испанския град Чиеза, където по покана на домакините взе участие в международен фестивал. Ансамбълът от Дорково е показал автентичен български фолклор наред със състави от Перу, Южна Африка и Испания.

ВРЪХ Туристи от велинградското дружество “Юндола 1919” начело с Недка Панайотова участваха в традиционното изкачване на Черни връх на Витоша на 31 август. По този начин всяка година туристите отбелязват началото на туристическото движение в България, поставено от Алеко Константинов.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай