Велинград - online - Седмица на маратоните 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Седмица на маратоните
Публикувано 2014-09-16 08:52:34 от Темпо

За нашия регион дните от 22 до 28 септември с право могат да бъдат наречени седмица на маратоните, която ще започне и ще завърши с бягане на дълги разстояния в планински условия.
В понеделник, 22 септември, за девети път на язовир “Батак” ще бъде даден старт на Ротари маратона, чието трасе е направено като обиколка на язовира с дължина 42 км и 200 метра.
Организатори са Ротари клубовете от Пазарджик, Панагюрище и Велинград, а от тази година към тях се присъединяват и ротарианци от Пловдив. От самото си създаване състезанието е посветено на Деня на независимостта на България и на идеята за повече спорт и движение сред природата. От 2 години Ротари маратонът има силен екологичен акцент, като организаторите почистват цялото трасе преди и след състезанието. Направиха го и сега при подготовката на трасето, събирайки десетки чували с боклуци. Маратонците отново ще могат да избират дистанции на 5, 10, 22 и 42 километра, като за първи път резултатите ще бъдат отчитани от сертифицирана фирма. Новото този път е, че паралелно с бягането ще има велосъстезание за ротарианци. Маратонът съвпада с 20-годишнината от основаването на Ротари клуб Пазарджик и ще бъде част от програмата на юбилея.
В събота, 27 септември, на старт ще са участниците във Втория планински полумаратон, организиран от Община Ракитово и местното сдружение “Суткя” и посветен на годишнината от Балканската война. Маршрутът минава през изключително красивите местности от Ремово до Ракитово и е 22 километра. Желаещите могат да се включат и на по-кратки дистанции от 5 и 10 километра. Амбициите на домакините са не само полумаратонът да се утвърди като традиционен, но и всеки път да предлага нова атракция за участниците и публиката. Затова на 27 септември второто издание на маратона ще бъде съчетано с първото издание на “Ракитово Рок фест” - първи по рода си музикален фестивал с участието на местни и гостуващи рок-групи.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай