Велинград - online - И кандидат-депутати с цветя пред Н. Гяуров 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

И кандидат-депутати с цветя пред Н. Гяуров
Публикувано 2014-09-16 09:06:28 от Темпо

С поднасяне на цветя пред паметника на Николай Гяуров на 12 септември бяха отбелязани 85 години от неговото раждане. За разлика от предишни подобни тържества, на които обикновено се събират малцина почитатели на големия оперен певец, този път пред неговия паметник се наредиха върволица от кандидат-депутати.
Цветя поднесоха водачът на листата на коалиция “БСП лява България” Янаки Стоилов и местните кандидат-депутати Дияна Кехайова от ГЕРБ, Георги Янчев от “БСП лява България” и Александър Гагов от Патриотичен фронт НФСБ - ВМРО. От името на Общинска администрация цветя положи кметът Иван Лебанов, последван от Общинския съвет, партийните централи на БСП, ГЕРБ и Партия на българските комунисти, трите велинградски читалища, Историческия музей, СОСЗР и граждани, сред които малобройна, но сплотена и развълнувана група съученици на Николай Гяуров.
Водещата на тържеството Весела Цинцева се върна към първите сценични изяви на родения преди 85 г. в село Лъджене Николай Гяуров; към приноса на учителя, създател и диригент на тогавашния духов оркестър Ангел Герин, който открива неговата музикална дарба; към участията в самодейните колективи на местното училище и читалище; към армейската самодейност, превърнала се в трамплин за младия оперен певец; към безценната професионална помощ на Петко Стайнов и Христо Бръмбаров, които отварят пред Н. Гяуров широкия път на голямата музика, за да може след първите успехи във Варшава, Париж и Москва момчето от Велинград да тръгне към световните оперни сцени и да ги покори със своя огромен талант.
По повод 85 години от рождението на Николай Гяуров на 18 септември 2014 г. (четвъртък) в 17.00 часа в Художествената галерия в Къщата на Цвета във Велинград ще бъде представена биографична книга на Александър Абаджиев, посветена на големия оперен певец.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България