Велинград - online - Училищата посрещат 455 първокласници 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Училищата посрещат 455 първокласници
Публикувано 2014-09-16 09:17:27 от Темпо

На 15 септември 2014 г. училищата в община Велинград посрещнаха с “Добре дошли”, китка здравец и първия училищен звънец 455 първокласници. За всички тях, за учителите и родителите им първият учебен ден бе изпълнен с неповторимо вълнение и много емоции.

Първолаците са с 13 повече от миналата година, а паралелките остават 23. Най-голям е броят на децата в първи клас в ОУ “Неофит Рилски” в кв. Чепино, където в три класа ще се обучават 80 първолаци.
От общо 455 първокласници 316 вече са получили еднократната помощ от държавата за социално слаби семейства в размер на 250 лева. Срокът за подаване на молби е 30 септември, така че броят може да нарасне.
С първия училищен звънец на 15 септември през новата учебна година отварят врати всички 15 общински общообразователни и 3 държавни професионални училища. Няма закрити училища, напротив - 7 от тях са със статут на средищни и 8 на защитени.
В общинските училища през новата учебна година ще се обучават 4190 ученици в 210 паралелки, в това число 97 ученици в професионални паралелки в Сърница. Общинският съвет одобри самостоятелни маломерни и слети паралелки и ги дофинансира с 4380 лв. за 2014 г.
Приключи и лятната ваканция в детските градини, които през юли и август работиха с намален капацитет. През учебната 2014/15 година в ЦДГ са обхванати 1027 деца в 44 групи. Яслените групи са 3 с 60 деца под 3 годишна възраст. Липсата на свободни помещения за разкриване на нови групи за задължителното предучилищно възпитание на 5-годишните деца през тази учебна година ще се преодолее с формиране на групи с повече деца и по-голяма натовареност на съществуващата база. Въпреки увеличените разходи за издръжка на децата общината реши да не въвежда драстично увеличение на таксите за детски градини и запази преференциалните такси за брой деца от едно семейство, деца със заболявания и деца сираци.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води