Велинград - online - В очакване на асфалта 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

В очакване на асфалта
Публикувано 2014-09-16 09:22:55 от Темпо

През настоящата седмица ще стане ясно дали ще бъде даден старт на асфалтирането на улици във Велинград, за което от предишното правителство бяха отпуснати 1 милион лева. Кметът Иван Лебанов е в готовност да подпише договора с асеновградската фирма “Запрянови-03”, която спечели обявената преди месеци обществена поръчка. Класирането бе обжалвано пред Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) и това спря подписването на договора.
Междувременно се заговори, че има опасност държавата да спре парите в случаите, когато все още няма подписани договори. С аргумента за големия обществен интерес от асфалтирането общината поиска от КЗК да използва законовата възможност за предварително изпълнение - асфалтирането да започне, докато тече дългата процедура по обжалване на обществената поръчка. Крайното решение на КЗК ще стане ясно тази седмица, а според кмета договорът трябва да бъде подписан и асфалтирането на улици във Велинград час по-скоро да стартира.
В готовност са и от общинската фирма “ВКТВ”. Управителят Борис Голомехов съобщи за “Темпо”, че дружеството е закупило със свои средства тръби за смяна на старите и често авариращи водопроводни инсталации по три улици: “Николай Хрелков”, “Кисловодск” и “Райко Даскалов”. Планирано е смяната на водопроводите да бъде извършена преди асфалтирането, но се чака последната дума на КЗК.
Ето как изглежда улица “Николай Хрелков”, която води към няколко многозвездни хотела във Велинград. Вече месеци наред паветата са извадени заради поредния ремонт на плиткия водопровод и при всеки дъжд рушенето на настилката продължава, а на кръстовището с натоварената улица “Юндолска” се образуват наноси от пясък и кал, които затрудняват движението. Това е само един от десетките примери за улици в града, където нуждата от ремонт (често от години!) е огромна и спешна. В очакване на асфалта “Темпо” ще продължи да следи темата, а при подписване на договор общината обеща да информира и точно кои улици ще бъдат асфалтирани.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води