Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 16.09.14 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 16.09.14
Публикувано 2014-09-16 09:25:47 от Темпо

АЛКОХОЛ 3 октомври 2014 г. е крайният срок, в който заинтересовани лица могат да подават възражения срещу кметската заповед за забрана продажбата, сервирането и предлагането на алкохол в търговски обекти и заведения на 4 и 5 октомври. Забраната е във връзка с провеждането на предсрочните парламентарни избори. Възраженията могат да бъдат направени в рамките на производство за издаване на административен акт, което бе открито от ОА преди седмица.


УДОСТОВЕРЕНИЯ Гражданите, които желаят да гласуват на предстоящите избори по настоящ адрес, трябва да подадат молба до 20 септември 2014 г. Молбите се подават в Общинска администрация, за да може имената да бъдат включени в избирателните списъци.

ДАНЪК За първите 8 месеца на годината в общинската хазна са постъпили 258 396 лева от туристически данък. Приходите са в рамките на обичайните, като отново има хотели и къщи за гости, които коректно внасят сумите и други, които не го правят.

САМОУБИЙСТВА Районната здравна инспекция отчете, че през първото полугодие на 2014 г. в област Пазарджик са регистрирани 33 опита за самоубийства - с 10 повече от 2013 г., като 14 от опитите са завършили със смърт. Статистиката сочи, че 67% от самоубийствата са в градовете и най-често хората се извършват с медикаменти или обесване.

ГЛОБА 1400 лева ще плати велинградчанин за нерегламентирано предаване на отпадъци от излезли от употреба МПС, тъй като според Закона за управление на отпадъците това са черни и цветни метали, които нямат битов характер. Глобата е наложена от инспектори от РИОСВ - Пазарджик.

ПРОФИЛАКТИКА Ракитовският кмет Любомир Петков разпореди всички собственици на овце, говеда и кози да извършат задължителен профилактичен преглед за болести, предавани на човека - туберкулоза и бруцелоза. Забранено е предаването на продукти от неизследвани животни на млекопунктовете, сочи кметската заповед.

ФЕСТИВАЛ На 19 септември Велинград ще бъде домакин на фестивал на хората с увреждания от цялата Пазарджишка област. Събитието се провежда за дванадесети път и ще бъде открито в 9.30 часа в голямата зала на общината.

СЦЕНА Павел Попандов, Валентин Кашъмов, Виктория Панева и Димитър Варадинов на 11 септември представиха на велинградска сцена комедията “Слънчевите момчета” на Нийл Саймън. Публиката в читалище “Отец Паисий” видя постановката на Драматичен театър “Димитър Димов” - Кърджали.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола