Велинград - online - Трофеи от Венеция 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Трофеи от Венеция
Публикувано 2014-09-23 08:54:19 от Темпо

Извоюваха ги прекрасните велинградски деца - Мариам Маврова, Сонай Юсеин и Иванка Алексиева, от VII-мия международен фестивал на изкуствата “Орфей в Италия”, организиран от арт-център “Кърнолски” и кметството на Лидо ди Йезоло. Като истински потомци на Орфеевата дарба те премериха сили с над 300 деца от 13 страни и седемчленно, международно жури от Дания, Русия, Германия, Латвия, Полша, България, Италия.

Равносметката от участията е забележителна. Нашата “голяма надежда” Мариам Маврова спечели първо място в своята възрастова група, където друго златно отличие не бе присъдено. Престоят и участието на велинградската “Пепеляшка” бе награден фонд от арт центъра за завоюваното й призово място на национален конкурс “Път към славата”. Сонай Юсеин - възпитаник на ВГ “Караоке” с ръководител Юлиана Ковачева се пребори сред ожесточена конкуренция за първото място и се превърна в “любимец на публиката” с въздействащите си изпълнения. Иванка Алексиева от ДЮВИШ “Звънче” с ръководители сем. Казалиеви извоюва бронзово отличие в най-оспорваната група. Тя бе забелязана от журито като момичето с прелестния алтов глас. Към наградите си велинградските деца получиха покани за конкурса “Орфей в Испания”
Лично вицепрезидентът на РБългария Маргарита Попова откри фестивала, като акцентира вниманието към най-ценното - мира, “за да няма бедни и страдащи деца по света”. Сред почетните гости бяха и посланикът на България в Италия Марин Райков, Джорджо Дифавери - председател на асоциация ИТАКА, монсеньорът на катедралата “Сан Марко” - Венеция. Организаторите дадоха шанс на всички участници да дефилират на внушителен парад, да посетят с корабче един от най-уникалните градове на света - Венеция, да се потопят като специални гости в базиликата “Сан Марко”, не случайно наречена “сърцето на Венеция”. Велинградската група успя да посети града на Ромео и Жулиета - Верона и шедьовъра “Арена ди Верона”, с пожелание някой ден да пеят на този забележителен римски амфитеатър.
За мен като водач на групата остава гордостта от постиженията, емоциите от атмосферата и грамота, връчена от вицепрезидента г-жа Маргарита Попова на името на Общински детски комплекс - Велинград. А децата получиха допълнителен бонус - истински нови приятели и взаимна подкрепа, преливаща до щастие.
Отправям своите най-искрени благодарности към Община Велинград в лицето на г-н Иван Лебанов, за да се превърне в реалност този проект. Благодарности и към сем. Маврови, които ни помагаха и обгрижваха по време на престоя.
Мариана Зинкова, директор на ОДК-Велинград

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай