Велинград - online - РБ иска къс мандат и свикване на ВНС 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

РБ иска къс мандат и свикване на ВНС
Публикувано 2014-09-23 09:07:42 от Темпо

Листатата с кандидат-депутатите на Реформаторския блок (РБ) бе представена във Велинград на 15 септември в Къщата на Цвета. Очакваше се това да стане в присъствието на лидера на Движение България на гражданите (ДБГ) Меглена Кунева, но бе съобщено, че важни дела са я задържали в столицата.

Листата бе представена от общинския председател на ДБГ Даниела Салкина, която е на девета позиция в листата. Водач на РБ в Пазарджишки избирателен район е областният лидер на ДБГ Бойка Маринска - дългогодишен педагог, бивш началник на РИО - Пазарджик по време на правителството на НДСВ и ДПС, общински съветник. На представянето във Велинград бяха и следващите в листата Валентин Карабойчев от гражданската квота, Венцислав Личев от СДС - Пещера, Борис Станков - областен координатор на НП “Свобода и достойнство”, Петър Ангелов - областен лидер на БЗНС и др.
Д-р Красимир Гълъбов от националното ръководство на ДБГ обясни последните събития, свързани с конгреса и несъстоялия се избор на лидер на РБ с думите: “Събитията в РБ са доста динамични, като в голямо семейство пред важно събитие. Но ние пак сме заедно. РБ иска да влезе в следващото Народно събрание, за да покаже, че дойде време за промяна. Ние сме за къс мандат и къс хоризонт на новия парламент, след което да се свика Велико Народно събрание за промяна на конституцията”.
Бойка Маринска призна, че през последните 25 години всички партии са давали празни обещания. Тя определи като лицемерие обещанието, че образованието ще е приоритет, след като процентът средства от брутния вътрешен продукт (БВП) продължава да намалява, а законът за образованието вече шеста година отлежава в Народното събрание. Тя обяви, че ако бъде избрана, ще се бори за образование да бъдат заделяни 5%, а не като в момента 3.5%, от БВП и за оптимизация на училищната мрежа, особено да професионалните гимназии.
Земеделският лидер Петър Ангелов каза, че политическият елит ни е довел до една бедна и изостанала държава. В деня на откриването на новата учебна година той реши вместо да говори за политика, да рецитира “Българският език” на Иван Вазов и получи аплодисментите на залата.
Присъстващите зададоха доста въпроси на кандидатите за народни представители по теми като малкия и среден бизнес, образованието, културата, Южен поток. Д-р Александър Попов обобщи: “Картината е лоша, даже потресаваща. Акцентът е върху чувството за липса на справедливост, свързано със съдебната система. Една част от избирателите са хора невежи, а друга част - хора сиромаси. Лесно е първите да бъдат манипулирани и излъгани, а вторите да бъдат купени. Имам критично отношение към демократично мислещата дясна интелигенция - мина четвърт век, не разбрахме ли, че съединението прави силата?!” Д-р Попов отново постави на дневен ред съдбата на семейство Делкови - осъденият на смърт син и убитата му майка и поиска гаранции от РБ, че ще се заеме с този въпрос. Д-р Гълъбов даде лична дума, че папката ще стигне до Европа с помощта на адвоката от ДБГ Йонко Грозев, който е номиниран за Европейския съд за правата на човека.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води