Велинград - online - Ще загуби ли общината милионa за асфалтиране? 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ще загуби ли общината милионa за асфалтиране?
Публикувано 2014-09-23 09:17:04 от Темпо

На 17 септември 2014 г. служебното правителството прие решение, с което се прекратява финансирането на проекти по Публичната инвестиционна програма “Растеж и устойчиво развитие“, за които няма сключен договор с изпълнител до 17.09.2014 г. включително. За подобна възможност “Темпо” писа преди седмица, а новината е особено важна за нашата община, тъй като по въпросната инвестиционна програма предишното правителство отпусна 1 милион лева за асфалтиране на улици във Велинград и 280 000 лева за водопровод в село Чолаково.

Финалът на конкурса по обществената поръчка за Чолаково вече е факт и общината има подписан договор за изграждане на водопровод с дължина 3030 метра с избраната фирма-изпълнител “Стоянстрой” ЕООД от Пловдив. Много по-заплетена е ситуацията с обществената поръчка за асфалтиране на улици във Велинград, по която има две процедури по обжалване в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) и във Върховния административен съд. На базата на разрешение от КЗК за сключване на договор с клауза за предварително изпълнение с дата 12 септември 2014 г. кметът Иван Лебанов е подписал договор с класираната на първо място фирма “Запрянови-03”, съобщи самият той за “Темпо”. Дали обаче този подпис ще спаси сумата от 1 милион лева за асфалтиране е въпрос, чийто отговор ще чакаме от служебния кабинет. Г-н Лебанов изрази надежда, че общината няма да загуби парите, още повече, че 300 000 лева вече са преведени в общинската хазна, а асфалтирането е повече от наложително.
Мотивите на служебното правителство са, че когато предишните управляващи са предоставили близо 500 милиона лева за изпълнение на проекти с регионално и национално значение, е определен и краен срок за усвояването и отчитането на тези средства - 10 юни 2014 г. Въпреки това има разпоредители с бюджет, които не са спазили определения краен срок и са продължили да провеждат процедури за възлагане на обществени поръчки и след тази дата (Община Велинград обяви обществената поръчка за асфалтиране в края на април и я проведе в края на май, но последваха две обжалвания, което забави подписването на договор). Според решението на Министерския съвет финансирането на договори по тези проекти ще се извършва само до края на текущата година. Тоест ако общината все пак не загуби този 1 милион лева, то обществената поръчка за асфалтиране на улици ще трябва да бъде изпълнена в ударно и в съкратени срокове.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай