Велинград - online - Отново бум на телефонни измами 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Отново бум на телефонни измами
Публикувано 2014-09-23 09:17:41 от Темпо

Телефонните измамници отново се активизираха, алармират от областната дирекция на полицията и посочват, че в последните дни са получени данни за повече от 15 опита за въвеждане в заблуждение на възрастни хора от района на Ракитово и Велинград.
В клопката на измамниците преди седмица е попаднал 75-годишният Щ.Х. от Ракитово. Около 23.40 ч. в неделя на домашния му телефон се получило обаждане.
Мъжки глас съобщил на пенсионера, че дъщеря му е катастрофирала на пътя между Ракитово и Велинград. В резултат на това е убит пешеходец, а за да се “оправят нещата”, била необходима крупна сума. Първоначално извършителите поискали от Щ.Х. 15 000 лева, но после се задоволили и с наличните 2000 лева. Възрастният човек предал парите на непознат мъж, който пристигнал пред къщата му. Сега по случая се води дознание.
По друг начин обаче е постъпила 69-годишна велинградчанка. Във вторник, 16 септември, вечерта непознат мъж се обадил на домашния телефон на Н.З. От Велинград. Той се представил за лекар и съобщил на жената, че дъщеря й е пострадала при падане. За извършване на спешна операция била необходима немалка сума. Жената се усъмнила и подала сигнал в полицията за случващото се. Междувременно екипите на полицията подготвили предаването на уговорената сума пари и златни накити, като устроили засада на получателя. В капана паднал 29-годишният И.Л. от Монтана, който е задържан в ареста във Велинград за срок от 24 часа, а спрямо него е образувано дознание.
Двата случая от последните дни са поредно напомняне, особено към възрастните хора, да не се доверяват на телефонни сценарии и да не дават пари на непознати измамници, а при най-малкото съмнение да звънят в полицията или на тел. 112.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води