Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 23.09.14 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 23.09.14
Публикувано 2014-09-23 09:21:54 от Темпо

СЕСИЯ По дневен ред от 39 точки ще заседава Общинският съвет на Велинград на редовната си сесия за м. септември. Заседанието ще се проведе на 25 септември, а постоянните комисии - на 23 и 24 септември. Съветниците ще разгледат състоянието на училищната мрежа, ще гласуват за разкриване на Център за настаняване от семеен тип и звено за социални услуги към Домашния социален патронаж, множество частични изменения на планове за регулация и разпореждания с общинска собственост, както и поредните разрешителни на хотели за минерална вода.


ПАЗАРДЖИК На 17 септември в Пазарджик бе прерязана лентата на новата сграда на автогарата, която е построена на територията на бившите казарми преди кръговото кръстовище при влизане в областния център откъм Велинград. За пътуващите е важно да знаят, че автогарата все още не е отворена и се очаква да заработи в началото на следващия месец. На 19 септември бе открита и обновената жп-гара в Пазарджик.

ПЪТИЩА На 19 септември се проведе конкурса за избор на изпълнител по обществената поръчка на общината за ремонти на четвъртокласната пътна мрежа. За поръчката с прогнозна стойност 321 000 лева кандидатстват 4 фирми, а обявяването на класирането предстои.

МИЗИЯ Във велинградското СОУ “Св.св. Кирил и Методий” започна акция за набиране на средства в помощ на пострадалите от големите наводнения в Мизия. Парите се събират в кутия за дарения, а участието е доброволно.

СПИН На 18 и 19 септември в центъра на Велинград мобилен медицински кабинет предложи безплатни изследвания за ХИВ и СПИН. Инициативата бе в рамките на национална кампания за превенция на болестта, но желаещите да направят иззледванията не бяха много.

ЧУДОМИР Габровският Драматичен театър “Рачо Стоянов” ще гостува на сцената на читалище “Васил Левски” във Велинград на 29 септември. Гостите ще изиграят спектакъла “Село, село, пусто село”, посветен на 120 години от рождението на Чудомир с подкрепата на фондация “Чудомир” - Казанлък.

ИЗЛОЖБА На 23 септември (вторник) в 17 часа в Художествената галерия в Къщата на Цвета във Велинград ще бъде открита изложбата “Американски импресии”. Американският творец Браян Бейти отново ще покаже резбовани яйца, с които вече е известен на велинградските ценители. В изложбата ще видим и много нови експонати, сред които художествено оформени кратунки, индиански мотиви и др.

КОНЦЕРТ Националният фолклорен ансамбъл “Филип Кутев” ще изнесе концерт във Велинград на 30 септември. Домакин на събитието ще бъде читалище “В. Левски” в кв. Каменица, а цените на билетите са 8 и 10 лева.

ОДРИН Дневният център за възрастни хора с увреждания във Велинград организира екскурзия до Одрин, съобщи директорката Ели Янева-Зисова. С особено вълнение хората от Дневния център ще посетят църквата “Св. Георги” - нейните стенописи са реставрирани с помощта и на нашата съгражданка Светла Гарданска, чийто баща Асен Гардански също ще пътува за Одрин.

От редакцията: Тъй като 22 септември е официален празник, този брой на “Темпо” е приключен редакционно и отпечатан на 19 септември 2014 г.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води