Велинград - online - Маратонци пробягаха 42.2 км край язовир “Батак” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Маратонци пробягаха 42.2 км край язовир “Батак”
Публикувано 2014-09-30 09:12:19 от Темпо

153-ма участници стартираха в тазгодишния Ротари маратон, който се проведе за девети път в чест на Деня на независимостта на България 22 септември. Негови организатори са Ротари клубовете от Пазарджик, Велинград и Панагюрище, подпомогнати тази година и от Пловдив.

По традиция маратонът включва обиколка на язовир “Батак” с дължина 42.2 километра, но състезателите могат да изберат и по-кратки дистанции - 5 км, 10 км и 22 км. Отново най-голям бе интересът към класическата маратонска дистанция от 42.2 км, която пробягаха 49 участници. 48 любители на бягането финишираха на 22 км, 17 на 10 км. 5-километровото трасе избраха 39 състезатели, като сред тях и този път бяха ученици от Възпитателното училище интернат “Ангел Узунов” в Ракитово, които са сред най-активните участници в Ротари маратона от неговото създаване. Забележително бе и включването на незрящият бай Коста, който пробяга 22 километра.
Тазгодишните герои на маратонското бягане на 42.2 км са Руслан Палазов при мъжете с време 03.11.24 и Мария Николова при жените с време 03.53.10. На 22 км първите места спечелиха Николай Цветанков и Десислава Андреева, на 10 км - Лъчезар Николов и Александра Цветкова и на 5 км - Кристиян Байряков и Цветомила Петрова. За първа година времената на състезателите на всички дистанции бяха отчитани с електронна уредба. Най-добрите маратонци получиха купи, медали и грамоти, връчени от организаторите начело с Емил Апостолов - създател на Ротари маратона и президент на Ротари клуб - Пазарджик, за който спортното събитие бе и част от програмата за отбелязването на 20-годишнината на клуба.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води