Велинград - online - Спорт и музика в Ракитово 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Спорт и музика в Ракитово
Публикувано 2014-09-30 09:14:48 от Темпо

Лошото време и студеният вятър на 27 септември не успяха да охладят ентусиазма на участниците във Втория планински полумаратон “Ремово - Блатца - Ракитово”, посветен на 101 г. от Балканската война и организиран от Община Ракитово, СК “Левски” и сдружение “Суткя”. А участниците бяха повече от преди година и от различни градове и клубове - Панагюрище, Пещера, Плъвдив, Велинград и Ракитово, което е знак, че спортното събитие трупа опит и популярност в усилията си да стане традиционно.

75 състезатели стартираха на най-късата дистанция от 5 километра. Най-бърз бе Христо Мандовски от Пловдив с време 0.19.31 ч, следван от Щерьо Бадалов от Пещера (0.21.06) и представителя на ВУИ “А. Узунов” Ракитово Страхил Симеонов (0.21.50). При жените първо място с време 0.20.37 спечели Лушка Кокотанекова от Панагюрище, второ Анелия Георгиева от Пловдив (0.24.04) и трето Габриела Карабойчева от Панагюрище (0.26.03). Челни позиции заеха и възпитаниците на СК “Атлас” Велинград Александра Влахова, Иванина Миринова и Атанас Китов.
По 10-километровото трасе бягаха 3 жени, а разпределението на медалите бе: златен за Клаудия Тодорова от Пловдив (0.49.59), сребро за Десислава Андреева от Пазарджик (0.54.10) и бронз за Васка Благоева от СК “Атлас” Велинград (0.56.26). При мъжете класиреното оглави Щрасимир Чотов от Пловдив (0.41.15), следван от Любомир Дишлянов от Златица (0.43.45) и Емил Делчев (0.49.42), а четвърти е Любомир Папарков от Велинград.
Единствената жена, която избра най-тежката 20-километрова дистанция, бе Виктория Павлова-Дишлянова от Панагюрище (1.56.10). Победител при мъжете стана Гено Увардов от Катуница (1.24.30), втори Николай Цветанков от Панагюрище (1.34.20) и трети миналогодишният победител Петър Петров от ВУИ “А. Узунов” Ракитово (1.36.00).
Наградите за призьорите - купи, медали, грамоти и парични премии връчи кметът на Ракитово Любомир Петков. Зам.-кметът Т. Тодоров сподели за читатителите на “Темпо”, че общият бюджет на маратона е 3000 лева, като общината осигурява половината, а останалите са събрани от спонсори. Специални грамоти за треньорите на участниците в маратона бяха връчени от председателя на СК “Левски” Ракитово Тодор Тодоров. Грамоти получиха Щерьо Бадалов от Пещера, Радмила Станкевич и Лиляна Томова от клуб “Тракия” Пловдив и Дончо Калпаков от Панагюрище. С много емоции бе придружена грамотата за треньора на СК “Атлас” Велинград Тодор Гълев, който е бил личен треньор по лека атлетика на Т. Тодоров.
Музикалният финал на деня бе първият Ракитово рок-фест, който заради студа се проведе в читалище “Будилник”. Идеята на рок-феста подкрепиха 3 групи: “Оникс” от СОУ “В. Левски” - Велинград, “Рока Рола” от Пазарджик и домакините от “Ренесанс”.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай