Велинград - online - На минута от световния шампион 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

На минута от световния шампион
Публикувано 2014-09-30 09:17:49 от Темпо

Велинградският плувец Георги Сейменов от школата на ПК “Белмекен” от няколко години е национален състезател по водно спасяване. Има вече няколко участия на големи състезания в този спорт, като две от тях са на европейски първенства, а преди дни беше и на световния шампионат, който се проведе във френския град Монпелие от 17 до 21 септември.

Специално за вестник “Темпо” Георги Сейменов сподели своите впечатления след завръщането си от Франция за състезанията и за представянето на българите:
“Органицазията на първенството от страна на домакините беше на изключително ниво, всичко беше перфектно. Взеха участие представители на 45 страни от цял свят. Успяхме да се класираме на предварителните квалификации и добихме право да представляваме България на този спортен форум. Нашият национален отбор се състоеше от 4 състезатели - 2 жени и 2 мъже. Дисциплините, в които се състезавахме, бяха в басейн и в откритите води на Средиземно море. След плуване на различни разстояния трябваше да изваждаме от водата манекен (удавник), спазвайки различни правила. Освен изваждане на манекен имаше и дисциплини, в които само се плуваше за време с преодоляване на различни препятствия. Взех участие в 8 дисциполини, като 4 от тях бяха в плувен басейн и останалите в открити води. България успя да се класира на 11. място в крайното подреждане в една от щафетите, като бяхме на секунда от класиране за финала. С постигнатото време щяхме да заемем 4. място, ако участвахме на финала. За моето представяне мога да кажа, че в открити води успях да се класирам за финал и заех 31. място. Имах лош жребий за старта, който ми отреди да плувам в края и в средата на колоната. А там е най-трудно, защото при борбата за по-добро място често се стига до сблъсъци, удари и шамари, особено, когато се заобикалят шамандурите, където се събират много хора. Това ми попречи да се класирам по-напред. Разликата между мен и световния шампион в плуването беше под минута. Радващо е, че успях още два пъти да намеря място сред първите 40 състезатели, като в различни дисциплини веднъж завърших 32, а веднъж - 40. Направи ми впечатление сега, а и на други състезания, че всяка една от делегациите на другите страни разполага с лекар, с масажист и е 4-5 пъти по-голяма на брой от нашата. А ние все сме без лекар и без масажист. Лично аз съм доволен от нашето представяне, като се има предвид и се знае, че в последния момент ни отмениха полета за Франция и се наложи да пропътуваме близо 2200 км с кола. Въпреки това смятам, че нашето представяне е успешно и достойно.”
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай