Велинград - online - Малка звездичка с голяма награда 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Малка звездичка с голяма награда
Публикувано 2014-09-30 09:56:33 от Темпо

На 19 септември в град Пожега, Сърбия се проведе 8-ият международен фестивал “Аз съм твой приятел”. За финала бяха класирани 16 деца от 5 държави на Балканския полуостров - Сърбия, Македония, Черна Гора, Босна и Херцеговина и България. Калина Десподска от велинградската музикална школа “Звънче” беше единствена от България.

Както и на други фестивали в балканските страни, се изпраща пълен запис с изпълнението на детето, 5-членно жури прави селекция и за финала остават най-добрите. Във финалния ден се правят два концерта, като първия път журито ги оценява на живо изпълнение. Така се съпоставят записа и живото изпълнение за възможностите на изпълнителя. Това е много отговорно, защото на това изпълнение се преценяват качествата и възможностите на детето и се разбира дали съвпада със записа. Възрастовата граница е от 8 до 13 години, като децата са разделени на 3 групи. На финала се състезават малки и големи заедно.
Изпълнението на Калина беше перфектно. Гала концертът бе заснет от националната телевизия, включително награждаването. Калина спечели Гранд При за изпълнение, визия , артистичност, вокална и микрофонна техника - всички критерии, които влизат в оценката на журито. Тя направи огромно впечатление с прекрасните си тоалети и наградата бе абсолютно заслужена.
Как бе определена да замине за Сърбия? Тази година в рамките на 4 месеца тя е канена на два фестивала - в Македония и Сърбия. След прекрасното й изпълнение на песента “Споменар” на композитора Миле Шерденков стана хит в Македония. Още тогава Калина направи впечатление на всички и очаквах, че за тази година ще дойде поне още една покана за участие и тя не закъсня. Тази малка звездичка от музикална школа “Звънче” е с много голям потенциал, има много амбиция и упоритост от нейна страна. Дано и в бъдеще да бъде така, аз съм сигурна в нея! От сърце благодаря на нейните родители, които с голямо желание се включват във всичките инициативи на школата ни.
Йорданка Казалиева, ръководител на “Звънче”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води