Велинград - online - 12 семейства пострадаха при голям пожар в Ракитово 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

12 семейства пострадаха при голям пожар в Ракитово
Публикувано 2014-09-30 10:09:55 от Темпо

Домовете на 12 семейства на ул. “Дунав” в Ракитово пострадаха при голям пожар, избухнал на 20 септември 2014 г. Причините за лумването на огъня, унищожил покривите на 4 къщи и 7 стопански постройки, все още се изясняват. Една от версиите е, че пожарът е започнал при варене на буркани. В овладяването на огъня са взели участие 7 противопожарни автомобила и екипи пожарникари от Ракитово, Велинград и Пазарджик. Спасени са 2 къщи, няма пострадали хора, но материалните щети са огромни.

През седмицата Общинският съвет в Ракитово взе извънредно решение са отпусне 6500 лева, за да помогне на пострадалите фамилии. Освен паричната помощ, на пострадалите ще бъдат осигурени близо 100 кубика от общинската гора за възстановяване на покривите. Двама ракитовски бизнесмени поеха ангажимента дървеният материал да бъде избичен и извозен безплатно. Общината ще входира искане в Държавно горско стопанство “Ракитово” да бъдат отпуснати безвъзмездно по 10 кубика дърва на огрев на пострадалите. На извънредната сесия присъства и директорът на ДГС-Ракитово инж. Димитър Андонов, който се ангажира да придвижи искането към централата в Смолян. В по-големите магазини в Ракитово, както и в кафето на Стойчо на центъра, има поставени кутии за събирането на помощи по инициативана сдружение “Суткя”.
По молба на кмета на Ракитово Любомир Петков помощ за семействата осигури и Българският червен кръст. От БЧК са изпратени одеала, дрехи, възглавници, спално бельо и кухненски прибори.
От ГЕРБ също обявиха, че ще направят дарение за пострадалите в размер на 7000 лева, предоставени от централата на партията и общинската структура в Ракитово.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България