Велинград - online - Нови такси за водопренос по топлопровод “Чепино” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Нови такси за водопренос по топлопровод “Чепино”
Публикувано 2014-09-30 10:13:18 от Темпо

На 1 септември 2014 г. Община Велинград прие и влезе във владение на обекта “Топлопровод за минерална вода “Чепино” с помпена станция”. Дотогава той бе се стопанисваше от държавното дружество “Специализирани болници за рехабилитация-НК”, но с решение на МС през юли т.г. бе прехвърлен на общината и стана публична общинска собственост.

На сесията на 25 септември Общинският съвет възложи стопанисването на топлопровода на общинската фирма “ВКТВ”. Но преди да бъде извършено прехвърлянето, общината ще трябва да смени двете помпи в помпената станция. Помпите са стари, с мощност на двигателите по 40 киловата и разходът на ел. енергия е значителен - за първото полугодие на 2014 г. “СБР-НК” е платило 26 385 лева за ел. ток, а за юли и август изразходваната ел. енергия надхвърля 10 400 лева. За да се снижи този разход, общината ще купи и монтира нови помпи с мощност на двигателя 11 или 15 киловата. В помпената станция ще бъде монтирано и съоръжение за охрана, като в общината е получено предложение от “Гранд хотел Велинград” те да поемат разходите за СОТ-а.
Съветниците утвърдиха такси за водопренос на минерална вода по топлопровод “Чепино” - 0.30 лв/куб. и 0.35 лв/куб. в зависимост от мощността на помпената станция. Предложението за по-високите от предложените от ОА цени (0.26 и 0.31 лв/куб.) дойде от Реджеп Ходжов с мотив да не се ощетява “ВКТВ”.
Към момента дългият 4 408 метра топлопровод “Чепино” захранва с минерална вода 6 хотела - “Камена”, “Здравец”, “Селект”, “Холидей”, “Детелина”, “Преслав” и къщата за отдих “Крона 79”. Разрешеният дебит е общо 3.723 литра/секунда.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води