Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 07.10.14 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 07.10.14
Публикувано 2014-10-07 19:05:53 от Темпо

КРУШАТА Административен съд - Пазарджик отмени решение на Общински съвет - Велинград от януари 2014 г. за промяна на уличната регулация и прокарване на нова улица в кв. Клушата на град Сърница. Срещу решението на съветниците е подадена жалба от 9 физически лица. Според съда спорното решение е взето от некомпетентен орган - Общинския съвет, тъй като промените на кварталните планове се одобряват със заповед на кмета на общината. Общинският съвет е осъден да заплати над 1300 лева за съдебните разноски, но решението на тази съдебна инстанция може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд.


ТОП 1500 Българската търговска и промишлена палата обяви ежегодната си класация ТОП 1500, в която са включени 1500-те фирми с най-високи нетни приходи от продажби през 2013 г. В престижния списък са ракитовската ЕТ “Кос-Хол - Костадин Холянов”, регистрирана в Батак и “АМОС - Албен Бакърджиев” - Драгиново.v
ПОРЪЧКА Със сумата от 26 583 лева, спечелени с проект от Оперативна програма “Административен капацитет”, Община Ракитово ще проведе групови обучения за свои служители. Обявена е обществена поръчка за избор на обучители в областта на специализиран софтуер, ландшафтна архитектура и мотивация. Откритият конкурс е насрочен за 29 октомври 2014 г., а срокът на обучение е 9 месеца.

БАЙРЯМ Кметът на Община Велинград Иван Лебанов отправи поздрав към мюсюлманите от общината по повод на празника Курбан Байрям, който започна на 3 октомври. В поздравителния адрес кметът изтъква, че вярата ни учи на добротворство и добронамереност и пожелава да пребъде взаимното уважение между хората, изповядващи различни религии.

КАРА ТЕПЕ 102 години от Балканската война ще бъдат отбелязани на 10 октомври в местността Кара тепе. Инициативата и тази година е на Дружеството за защита на Родопите и Дружба “Родина” във Велинград, а в честването ще се включат и учениците от СИП “Краезнание” в СОУ “В. Левски”.

БИБЛИОТЕКИ На заседанието си на 1 октомври Министерският съвет одобри сумата от 290 728 лева, които ще бъдат предоставени на Министерството на културата. Парите са за закупуване на книги за Националната библиотека “Св.св. Кирил и Методий”, регионални и общински библиотеки. Средства по програмата от дълго време очакват и библиотеките във Велинград.

ОБУЧЕНИЕ На 2 и 3 октомври във Велинград се проведе обучителна среща, организирана от Областния информационен център и Центъра за кареирно ориентиране в Пазарджик. Участници от Общинска администрация, училища и неправителствения сектор се обучаваха по теми като екипна работа и взаимодействие между институциите.

ТЮТЮНОПУШЕНЕ Започна националният ученически конкурс “Проект на нашия клас - за живот без тютюнопушене”, съобщиха от Регионалния център по здравеопазване. Задачата на конкурса е да популяризира здравословния начин на живот без тютюнев дим сред малолетните и непълнолетни ученици. За участниците с най-оригинални проекти как да се откаже цигара, предложена от приятел или как да се ограничи продажбата на цигари в близост до учебните сгради, организаторите са приготвили много награди.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води