Велинград - online - Велинград има депутат с преференция 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Велинград има депутат с преференция
Публикувано 2014-10-14 21:16:21 от Темпо

В неделя, 12 октомври 2014 г., Централната избирателна комисия обяви окончателния списък с 240 имена на новоизбраните депутати в 43-тото Народно събрание. 9 от народните представители са избрани в нашия 13-ти Пазарджишки многомандатен район.
Избирателната активност в областта бе 47% - гласуваха 118 171 от общо 251 289 избиратели. Разпределението на 9-те мандата е: 3 за ГЕРБ, 2 за коалиция “БСП лява България” и по 1 за ДПС, Атака, Реформаторския блок и коалиция “България без цензура”.
От партиите, които влизат в парламента, без мандат от нашия избирателен район остават Патриотичният фронт и АБВ.
Поименният списък на 9-те депутати показва, че само двама вече са били народни представители - Янаки Стоилов и Станислав Станилов. Останалите 7 депутати са нови, като трима от тях ще седнат в параментарните кресла благодарение на преференциалното гласуване.
ГЕРБ: Стоян Тонев, Десислава Костадинова-Гушева, Димитър Гечев
С водач ген. Стоян Тонев ГЕРБ успя да запази броя на мандатите, които спечели през 2013 г., но преференциалният вот смени имената на избраните. Пренареждането на листата остави без места в парламента поставените на второ и трето място в листата досегашни народни представители Дончо Баксанов и Гинче Караминова. Вместо тях влиза Десислава Костадинова-Гушева от Пещера, която се оказа на щастливото девето място в листата на партията с номер 9 в интегралната бюлетина и благодарение на това получи 3023 преференциални гласа. Третия мандат спечели велинградчанинът Димитър Гечев, който успя да събере 2611 преференции (40 повече от ген. Тонев). Поставеният на последното 18-то място в листата Димитър Гечев, който през януари 2014 г. за кратко оглави общинската структура на ГЕРБ във Велинград и е общински съветник, взе 1148 преференциални гласа повече от поставената на пето място в листата Дияна Кехайова - председател на Общински съвет Велинград. Следващият в листата за общински съветници на ГЕРБ, който влиза в местния парламент на мястото на избрания за депутат Димитър Гечев, е д-р Жеко Чешмеджиев.
“БСП лява България”: Янаки Стоилов, Димитър Димитров
Въпреки тежката изборна загуба, в Пазарджишки избирателен район БСП остана втора политическа сила и получи 2 мандата. От червената листа влизат водачът Янаки Стоилов и поставеният на 12-та позиция пазарджиклия Димитър Димитров, който измести досегашния депутат Йордан Младенов с 2950 преференциални гласа. Лидерът на велинградските социалисти Георги Янчев, който бе трети в листата, събра 1040 преференциални гласа - четвърти резултат в рамките на цялата листа.
ДПС: Мариана Георгиева-Бенчева
След като в два последователни парламента през 2009 и 2013 г. ДПС получи по два мандата в Пазарджишки избирателен район, сега движението изпраща само един депутат в новия парламент. Заради партийни сметки емблематичният водач на листата Делян Пеевски реши да стане народен представител от Стара Загора, където също оглавява листата. Това отвори пътя към Народното събрание на втората в листата на ДПС в Пазарджишка област Мариана Георгиева-Бенчева, министър на младежта и спорта в правителството на Пламен Орешарски. Извън парламента остава досегашният депутат и представител на община Велинград Сергей Кичиков.
АТАКА: Станислав Станилов
Както и в предишния парламент, проф. Станислав Станилов ще представлява привържениците на АТАКА от нашата област. В община Велинград партията събра почти наполовина по-малко гласове в сравнение с 2013 г., но на областно ниво запази мястото си на четвърта политическа сила.
РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК: Бойка Маринска
Водачът на листата на Реформаторския блок Бойка Маринска печели мандат в 43-тото Народно събрание. Тя е областен председател на движение България на гражданите, позната в областта като началник на Регионалния инспекторат по образование при управлението на НДСВ. БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА: Христо Тодоров
Последният девети мандат бе спечелен от водача на листата на коалиция “България без цензура” Христо Тодоров - областен председател на едноименната партия. На второ място след него бе велинградчанинът Ангел Даскалов, бивш общински лидер и депутат от ГЕРБ, който обаче събира едва 330 преференциални гласа.
Без мандат от областта остават водачите на листите на преминалите 4-процентната бариера в национален мащаб Патриотичен фронт - Стефан Солаков и АБВ - д-р Стайко Спиридонов. Всички останали партии и коалиции събират под 1% от гласовете в нашия избирателен район, като с най-добър резултат са Движение 21 - 0.79%, Република БГ - 0.71% и Глас народен - 0.69%.
Темпо


Резултати за 13-ти
Пазарджишки избирателен район
Партия Гласове Проценти Мандати
ГЕРБ 32 208 33.54% 3
БСП 19 499 18.06% 2
ДПС 17 345 16.07% 1
АТАКА 6621 6.13% 1
РЕФ. БЛОК 6592 6.10% 1
ББЦ 6475 5.99% 1
ПАТР. ФРОНТ 5475 5.07% 0
АБВ 3994 3.70% 0

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България