Велинград - online - Т. Метков организира популярно автомобилно състезание 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Т. Метков организира популярно автомобилно състезание
Публикувано 2014-10-24 17:53:08 от Темпо

Велинградският пилот и бивш участник в кръговете от българския рали шампионат Турал Метков се сдоби с правата за организиране на едно от популярните автомобилни състезания в света, известно под името “V1 challenge”. Това представлява надпревара с едномаркови автомобили, известни като “Волкикар”. Тези коли нямат серийно производство, а се използват само за състезания, едноместни са, тежат точно 530 кг. и ползват двигател от мотор “Ямаха” с мощност 115 к. с.

Фирмата на Метков “ТМ моторспорт” договори правата за провеждане на шампионата с Българска федерация по автомобилни спортове за период от 5 години до 2019. Междувременно състезанията започнаха, като вече се проведоха 5 кръга - в Пловдив, Варна, Русе, Бургас и тази неделя в Стара Загора. Колите са 10 на брой, като въртят обиколки на писта, дълга около 600-700 метра. Интересното освен пълната равнопоставеност при пилотите е, че те нямат допир до автомобила преди състезанието и съответно няма как да правят подобрения по колата, като по този начин наистина си проличават уменията на пилота само на пистата при равни условия. Всеки участник се качва в автомобила непосредствено преди старта, прави 10 минути тренировка, след това квалификация за място и накрая следва самото състезание, което се състои от два манша от по 12 обиколки. Всяко състезание има награден фонд, като победителят взима 2000 лв., второ и трето място също имат парични награди.
Състезанията от типа “V 1 challenge” се провеждат в още 6 държави, като идеята на организаторите е през 2015 да се организира общо състезание с участието на най-добрите пилоти от всички държави, а победителят ще се сдобие с крупната сума от 100 000 щатски долара. Амбицията на организатора от българска страна пък - Турал Метков е догодина да организира кръг от атрактивното автомобилно надбягване и във Велинград. За интереса към този вид автомобилни надпревари свидетелства и многобройните зрители, като до момента всеки отделен кръг се наблюдава минимум от 10-15 хиляди фенове. Медиен партньор на проявата е “БТВ медия груп”, който редовно отразява гонките по каналите от своята мрежа.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай