Велинград - online - “Звънче” откри сезона със “Златни ябълки” в Кюстендил 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Звънче” откри сезона със “Златни ябълки” в Кюстендил
Публикувано 2014-10-24 18:13:25 от Темпо

След прекрасния концерт, изнесен по повод 45-годишния творчески юбилей на техните ръководители в Рудозем, Орфеевите гласове на децата от ДЮВИШ “Звънче” се прославиха и в Кюстендил. На 10 и 11 октомври там се проведе детският международен фестивал “Златни ябълки”. В него участваха 80 деца от 25 града на България и изпълнители от Македония, Сърбия, Албания, Хърватска и Словения в 7 възрастови групи от 7-14 години.
Журито бе в състав: председател - Адем Имери, музикален директор на фестивала “Илбери ” в Скопие и членове Бинка Георгиева - муз. ръководител на ВГ “Камбанки” Елин Пелин , Рифат Рамович - муз. директор на фестивала “Отворено сърце” в Тутин, Скопие.
Конкурсът се проведе на много високо ниво. Конкуренцията бе много силна. Журито оценяваше всяко дете непосредствено след изпълнението с вдигане на оценки. ”Звънчетата” ни се представиха великолепно.
В I възрастова група специална награда и покана за участие на фестивала “Илбери” в Скопие получи Калина Десподска. Във II възрастова група Михаела Нанова получи специална награда , Ванеса Баева II място. В IV възрастова група Венелин Каленов спечели III-то място. В V-та възрастова група Николета Сачкова - специална награда.В VI-та група Цветина Вачева - специална награда. За първа година г-н Стойнев връчи награда - плакет за приятелско отношение и помощ при провеждане на международен фестивал “Златни ябълки” на г-жа Йорданка Казалиева. Всяка следваща година тази награда ще се връчва на музикални ръководители.
Седем награди децата от “Звънче” поднесоха на изпълнители от различните градове на България.Това е традиция, която се спазва от няколко години и укрепва приятелството между различните музикални школи. Гала- концертът на фестивала беше много тържествен. Иванка Алексиева от “Звънче” бе поканена специално от организатора на международния фестивал да открие този концерт, в който взеха участие наградените деца и гост-изпълнители от Македония, Босна и Херцеговина, Черна гора, Сърбия. Това е едно много силно начало за “звънчетата” за учебната 2014-2015г. На всички пожелаваме много здраве, упорит труд и нови успехи на музикалната сцена.
сем. Казалиеви

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай