Велинград - online - Кръстава и Велинград ще решават за и против волфрамова мина 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Кръстава и Велинград ще решават за и против волфрамова мина
Публикувано 2014-10-24 18:30:40 от Темпо

В два последователни дни - на 27 ноември в Кръстава и на 28 ноември 2014 г. във Велинград жителите на нашата община ще могат да изразят своята позиция за или против откриването на мина за добив на волфрам в местността “Грънчарица”. Датите за общественото обсъждане вече са огласени от пловдивската фирма “Ресурс 1” АД, която има концесия за добив на волфрам, инвестиционно предложение за стартиране на дейността и доклад за оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС).

С тези материали жителите на общината и всеки, който се интересува, могат да се запознаят на сайта на фирмата и при еколога на община Велинград. Междувременно до насрочените дати в общината могат да бъдат входирани и писмени становища от граждани, организации и сдружения, които също ще бъдат взети предвид в хода на процедурата по ОВОС. Прогнозите са, че в Кръстава заради обещаните от концесионера работни места преобладаващите мнения да бъдат за отваряне на волфрамовата мина, но във Велинград се очаква сериозен сблъсък на мнения, след като вече редица организации като Общинския съвет, Съюза на хотелиерите и ресторантьорите и граждани се обявиха за развитие на туризма и против рудодобива.
Вестник “Темпо” вече отвори своите страници за дискусия по тази изключително важна за бъдещето на хората, природата и бизнеса в общината тема. Очакваме още позиции с надеждата заедно да намерим вярното решение.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай