Велинград - online - Спечелен проект бе доведен до успешен край 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Спечелен проект бе доведен до успешен край
Публикувано 2014-10-28 09:26:06 от Темпо

След кандидатстване за финансиране по проекти, предложени от Министерството на културата (МК) за извършване на частични ремонтни дейности на читалищните сгради, ръководството на НЧ “Св. Св. Кирил и Методий-1905” в кв. Чепино избра да участва в проект за климатизация. За всички е ясно, че проблемите с отоплението на бившата зала “Знаме на мира” са от дълги години и усилията бяха насочени към търсене на средства за тяхното разрешаване.
След разглеждането на всички необходими документи беше получен положителен отговор за реализиране на проекта, последван от превод на 15 000 лева по сметката на читалището. В началото на октомври всички дейности за отопление на залите в сградата на читалището са приключили. Поставени са 4 броя инверторни, мощни, качествени и икономични климатици, които ще намалят значително разходите за отопление през зимния период. От друга страна новата техника ще позволи и осигуряване на подходяща температура през горещите летни месеци.
Все още читалището в Чепино се нуждае от сериозен ремонт на покрива, за който има решение на Общинския съвет от 12 февруари 2014 г., с което бяха гласувани 20 000 лева. Но по всичко личи, че и тази година така належащият ремонт няма да бъде извършен. И дотогава с подръчни средства като кофи, бидони и найлони от читалището се мъчат да спират течовете след всеки дъжд.
Неуредиците с покрива не пречат на служителите от читалището и на самодейците активно да се включат с доброволен труд и да извършат някои ремонтни дейности в помещенията и по фасадата на сградата. Сега се сваля нивото на таваните и така се намаляват обемът на помещенията, които трябва да се отопляват. С дарителски жестове и подпомагане от страна на хотел “България” и на хора като Албена Влахова и София Ключкова са подсигурени средства и материали за освежаване на сградата с фасаген.
Предстои празнуването на 110 години от основаването на читалището в Чепино, което ще бъде отбелязано тържествено през май 2015 г. Дотогава всички изяви на самодейците ще бъдат посветени на очаквания юбилей.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води