Велинград - online - Готов е първият пълен вариант на Плана за стопанисване на горите 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Готов е първият пълен вариант на Плана за стопанисване на горите
Публикувано 2014-10-28 09:30:35 от Темпо

В голямата зала на община Велинград на 23 октомври се състоя поредната работна среща по проекта INTEGRAL - “Интегрирано, ориентирано към бъдещето управление на европейските горски ландшафти на територията на община Велинград”. Конкретна тема на срещата, в която взеха участие зам.-кметът Исмет Бабучи, лесовъди и представители на частни дървообработващи фирми и НПО, бяха действията за управление и развитие на горите на територията на Юндола в периода до 2050 година.

За предстоящите политически действия за управление на горите на Юндола говори координаторът на проекта за България проф. д-р Иван Палигоров от Лесотехническия университет - София. Той представи в детайли 4 сценария за управление на горите при различен добив на дървесина и ефектите от тях в дългосрочен план. Подчертано бе, че трябва да се търси баланс между икономическите, екологичните и социалните функции на горите - изискване, залегнало и в приетата Национална горска стратегия и политика до 2020 г.
Представен бе първият пълен вариант на Плана за многофункционално стопанисване на горите на територията на община Велинград, изработен от водеща група под ръководството на инж. Найден Петров. Последното работно заседание, на което ще се обсъжда този план, ще бъде през декември 2014 г. Това е и крайният срок, в който могат да се правят заявки за включване в картата на така наречените специални обекти - горски или инфраструктури обекти в горите, за които са предвидени нови, различни от досегашните, мерки за стопанисване. Планът предвижда към сега съществуващите горски туристически маршрути (екопътеки) и тяхната инфраструктура да се разработвати и допълват нови, като процесът е отворен за предложения.
Проектът ще приключи догодина, като е предвидено обществено обсъждане на плана и приемането му от местния парламент.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води