Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 28.10.14 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 28.10.14
Публикувано 2014-10-28 09:33:22 от Темпо

РУСИЯ Руската федерация в партньорство с Националното сдружение на общините в Република България организира Осма среща на побратимените градове от България и Русия от 23 до 25 октомври в град Смоленск. На нея ще бъдат обсъдени резултатите от сътрудничеството между побратимените общини през последните две години и възможности за разширяване на търговско-икономическите и културно-образователните връзки между двете страни. Сред участниците в срещата в Смоленск са кметът на община Велинград Иван Лебанов и главният финансист на общината Филип Ангелов.


СЪД На 20 октомври 2014 г. изтече крайният срок за подаване на документи от кандидатите за поста административен ръководител на Районен съд - Велинград. Във Висшия съдебен съвет обаче не е постъпила нито една кандидатура за високата длъжност, така че ще се очаква нова процедура.
СЪВЕТ На извънредна сесия на 20 октомври Общинският съвет отмени решението си, с което отказа предложената от ОА нова регулация на парцели в района на дере Власа и Плажа в кв. Каменица. Решението бе оспорено от кмета Иван Лебанов и съветниците го отмениха с намерението да го прегласуват още на редовната сесия за месеца. Тя ще се проведе на 30 октомври по дневен ред от над 50 точки.

УЧИЛИЩА С постановление от 17 октомври служебното правителство отпусна средства от бюджетния резерв за дейности по Националната програма за развитие на средното образование. Общата сума за учебните заведения в община Велинград е 90 374 лева. От тях 12 539 лева са за учебни материали и спортно оборудване, 33 674 лева за учебно обзавеждане и 44 161 лева за подмяна на подови настилки.

ПОРЪЧКА Община Велинград откри обществена поръчка на стойност 83 333 лева за изпълнител на 3 работни проекта: за канализационна инфраструктура в с. Горно Дъбево, за ремонт на общинска пътна мрежа в участъците Кемера - Горно Дъбево, Пашово - Кандьова, Света Петка - Далова и Кръстава - Грънчарица и за подпорни стени в Грашево и на ул. “Острец” във Велинград. Откритият конкурс ще се проведе на 21 ноември 2014 г.

БУДИТЕЛИ Програмата за отбелязване деня на народните будители във Велинград ще започне в 12 часа на 31 октомври с поднасяне на цветя пред паметника на първото класно училище в кв. Каменица. Вечерта от 17 часа в салона на читалище “Отец Паисий-1893” концерт по случай празника ще изнесат школите към Общинския детски комплекс. На 1 ноември от 18.30 часа на същата читалищна сцена велинградският самодеен театър ще представи пиесата “Безумна фамилия”.

ИЗЛОЖБА На 30 октомври (четвъртък) в малката зала на ОНЧ “Св.св. Кирил и Методий-1905” в кв. Чепино ще бъде открита изложба на Атанас Фурнаджиев, един от бившите председатели на читалището. Това е началото на поредица от разнообразни културни прояви, които ще бъдат посветени на предстоящия през догодина юбилей - 110 години от основаването на читалището.

ЕКОЛОГИЯ На 23 октомври СОУ “В. Левски” посрещна гости от Турция, с които работи по съвместен проект за екологично образование. Под ръководството на експерти от РИОСВ - Пазарджик учениците събраха проби и изследваха степента на замърсяване на водите от река Чепинска.

ЮНЕСКО Силвена Байракова, културен мениджър на НЧ “Отец Паисий-1893”, взе участие в обучение, организирано от Регионалния център за опазване на нематериалното културно наследство на страните от Югоизточна Европа под егидата на ЮНЕСКО. Тя бе изпратена като представител на читалищата от Съюза на народните читалища. Темата на семинара от 13 до 17 октомври в София бе “Укрепване на капацитета за прилагане на Конвенцията за опазване на нематериалното културно наследство”, като организаторите са заложили на отворена дискусия и интерактивно обучение.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води