Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 27.05.2021 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Kъща за гости


Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Барокамера - ХИПЕРБАРИКА


Tuesday, June 01
· Общината ще предплати 2.2 милиона на „Еко-Титан“
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 27.05.2021
· Разпределиха местата в СИК за новите избори
· Празничен 24 май
· Започна втора кампания за набиране на преброители
· КРИМИ ХРОНИКА 01.06.2021
· Трима учители получиха почетно отличие „Неофит Рилски“
· Мисията да създадеш неизчерпаема любов към лесовъдската професия
· Празник на духовното извисяване
· Обучение в Португалия
· Където е било читалище, пак ще бъде
· Малки обяви: 01.06.2021
· Посади дърво
· Библиотекар за един ден
· Гяуров разказва: Хубостта на нашия край я няма никъде
· Българският есперантски съюз проведе конгрес във Велинград
· Рекорден брой гости на офроуд събора във Велинград
· „Чепинец“ приключи първенството с победа
· Децата на ФК „Чепинец“ четвърти в Пазарджик
· Момичетата от „Велинград волей“ на турнир в Панагюрище

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 27.05.2021
Публикувано 2021-06-01 09:30:35 от Темпо

РАЗХОДИ Съветниците разпределиха 191 050 лева, след като отново приеха увеличение на бюджета на общината. Парите трябва да дойдат от продажба на общински земи и имоти, а ще бъдат изхарчени в рамките на програмата за капиталови разходи: 30 000 лева за закупуване на пътни знаци, 158 050 лева за дофинансиране на доставката и монтаж на обзавеждане по проекта за социални жилища и 3000 лева за обзавеждане за нуждите на Община Велинград.


ПРЕМЕСТВАЕМИ ОБЕКТИ Гласувани бяха поредица решения, свързани с преместваеми обекти. Разрешено бе поставянето на маси и столове и електромеханична детска количка на Търговската улица, на кафе автомат в тротоарно уширение срещу ПГИТ „Алеко Константинов и на ул. „Терегово“ в Драгиново. Открити бяха процедури за отдаване под наем чрез явен търг на павилион на площад „Възраждане“ в кв. Каменица и павилиони за закуски в ОУ „Н. Рилски“ и СУ „Васил Левски“.

ОТЧУЖДАВАНЕ Общинският съвет отмени още едно от решенията за отчуждаване на реституирани частни имоти, които бяха приети през февруари 2016 г. Имотът е с площ 934 кв.м. и се намира на Търговската улица в центъра на Велинград, собственост на наследници на фамилия Бакърджиеви. Предложението бе внесено от кмета Костадин Коев с мотив, че в бюджета на общината не са предвидени средства за реализация на отчуждителните процедури и за инвестиционни намерения. С отмяната на процедурата по отчуждаване се цели и зачитане неприкосновеността на частната собственост. Решението бе прието с 18 гласа „за“ и 5 „против“ от групата на ДПС, които заявиха, че защитават принципната позиция за запазване на парковете.Съветници от ЗНС обвиниха ДПС в демагогия, защото не казват откъде общината да намери пари за отчуждаването.

ПЪТИЩА Общинският съвет единодушно прие 7 решения за промени в списъка на общинските пътища на територията на Община Велинград. Списъкът бе допълнен с новите пътища: Кръстава - Биркова – Чолаково – Дживгова махала; Рохлева – Кандови; Света Петка- Долна Дъбева – Алендарова – ж.п. Гара Цветино; Драгиново – местност Водениците; Юндола – Белово / Хижа „Христо Смирненски”, м. Куртово до границата с община Якоруда и Белово; Юндола - Черна Места/Пашови.

ГОРСКИ ПЪТ По искане на ДЛС „Чепино“ бе одобрен парцеларен път за основен ремонт на горския автомобилен път от Симеонови ливади до Червени скали. Трасето е в землището на село Грашево, с дължина 20.345 км през силно пресечен планински терен. При ремонта на места пътя ще бъде уширен, като оптимизацията е направена от пътни инженери, геолози и специалисти от ДЛС „Чепино“.

ЗАЕМ Община Велинград ще отпусне безлихвен заем в размер на 32 000 лева на общинската фирма „ВКТВ“, която е в тежко финансово състояние. Парите са нужни за покриване на текущи разходи. Заемът се отпуска за срок от 6 месеца. Общината ще трябва да осигури сумата от собствени приходи от наем на земя.

КМЕТОВЕ Сесията завърши със спор, след като кметът на Пашово заяви, че не е информиран за внесена допълнителна точка за частично изменение на плана на село Пашови. Много от съветниците реагираха, че част от кметовете на населени места не идват на комисии и на заседания на Общинския съвет, а Емил Моллов предложи да не се гледа точка за дадено населено място, ако не присъства съответният кмет. В края на дебатите бе постигнато съгласие, че кметовете трябва да бъдат уведомявани по надлежния ред, ако в допълнителните точки има такива, свързани с техните села.

НЕПРЕДСТАВЕНИ За трети пореден месец от Общинска администрация не бе представен отчет за състоянието на пътната инфраструктура и поименен списък за ремонт и асфалтиране на общинските пътища и улици за 2021 г. Съветниците не получиха и отчет за готовността за провеждане на Културните тържества и Празника на Велинград през юли 2021 г. Непредставянето на информацията по двете точки, които са залегнали в плана за работа на местния парламент на месец май, не предизвика никаква реакция от страна на съветниците. Материалите от сесията подготви Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Атмосферни условия
2021-06-13 15:02:30
Температура 18.70°C
Топл. индекс 19.23°C
Отн. влажност 99.90%

Финни прахови частици
No
PM 2.5
This example uses the method to display full HTML content in the expander
PM 10
#116 23

0 µg/m³     50              100
       25               75                 


Средна стойност за последните 24 часа
Влажност 28.98 %
PM 2.5 µg/m3 56.59
PM 10 µg/m3 64.56

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

Вила


Barocamera - Hyperbarica